Stroganoff lightosan
Hozzávalók (4 főre):
2 evőkanál olvasztott vaj
só,bors ízlés szerint
1/2 kg. csirkemell tokányra vágva (csíkozva)
1 fej lila hagyma fél főre vágva (felezve majd azt is felezve)
25 dkg csiperke gomba szeleteltve
1 marék borsó
1 evőkanál mustár
1,5 dl. kókusztej/tejföl/tejszín
4-5 kovászos vagy csemege uborka, ízlés függő
Tarhonyához:
1 bögre tarhonya
3 evőkanál olaj
Elkészítés:
Csirke:
A felolvasztott vajon megpirítjuk a csirkemell csíkokat, sózzuk, borsozzuk. A felszeletelt hagymát ill. gombát rádobjuk a húsra és tovább pirítjuk míg levet nem eresztenek a zöldségek, majd hozzáadjuk a mustárt összekeverjük, a felvágott csemege vagy kovászos uborkával, borsóval és készre főzzük. Végül tejszínnel/kókusztejjel/tejföllel dúsítjuk.
Tarhonya:
Az olajon a tarhonyát barnulásig pirítjuk 2x-es mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk és lefedve alacsony lángon puhulásig főzzük.
Jó étvágyat