Stroganoff lightosan

Hozzávalók (4 főre):

2 evőkanál olvasztott vaj

só,bors ízlés szerint

1/2 kg. csirkemell tokányra vágva (csíkozva)

1 fej lila hagyma fél főre vágva (felezve majd azt is felezve)

25 dkg csiperke gomba szeleteltve

1 marék borsó

1 evőkanál mustár

1,5 dl. kókusztej/tejföl/tejszín

4-5 kovászos vagy csemege uborka, ízlés függő

Tarhonyához:

1 bögre tarhonya

3 evőkanál olaj

 

Elkészítés:

Csirke:

A felolvasztott vajon megpirítjuk a csirkemell csíkokat, sózzuk, borsozzuk. A felszeletelt hagymát ill. gombát rádobjuk a húsra és tovább pirítjuk míg levet nem eresztenek a zöldségek, majd hozzáadjuk a mustárt összekeverjük, a felvágott csemege vagy kovászos uborkával, borsóval és készre főzzük. Végül tejszínnel/kókusztejjel/tejföllel dúsítjuk.

Tarhonya:

Az olajon a tarhonyát barnulásig pirítjuk 2x-es mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk és lefedve alacsony lángon puhulásig főzzük.

 

Jó étvágyat