Szecsuáni sertés
Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg sertés karaj
1 fej vöröshagyma
2 ek. keményítő kikeverve hideg vízzel
1 ek. erős Pista vagy kínai chili
2 ek. sötét szójaszósz + szójaszósz a páchoz
1 ek. világos szójaszósz
1 tk. gyömbér
1 ek. reszelt fokhagyma
só
2 ek. chili szósz vagy tabasco
1 ek. paradicsompüré
1 tk. cukor
olaj
Elkészítése:
A húst vágjuk tokányra, sózzuk, a kikevert keményítő felével keverjük össze majd kevés szójaszósszal locsoljuk meg és pácoljuk legalább fél órát.
Az olajat hevítsük el, majd a húst pirítsuk meg rajta és szedjük ki egy tányérra utána, az 1 cm-es darabokra vágott hagymát pirítsuk meg az olajon.
Adjuk hozzá az erős Pistát, szószokat, fűszereket és a húst, majd a maradék keményítővel sűrítsük be a mártást.
Tálaljuk párolt rizzsel, jó étvágyat!