Szecsuáni sertés

Hozzávalók 2 személyre:

40 dkg sertés karaj

1 fej vöröshagyma

2 ek. keményítő kikeverve hideg vízzel

1 ek. erős Pista vagy kínai chili

2 ek. sötét szójaszósz + szójaszósz a páchoz

1 ek. világos szójaszósz

1 tk. gyömbér

1 ek. reszelt fokhagyma

2 ek. chili szósz vagy tabasco

1 ek. paradicsompüré

1 tk. cukor

olaj

Elkészítése:

A húst vágjuk tokányra, sózzuk, a kikevert keményítő felével keverjük össze majd kevés szójaszósszal locsoljuk meg és pácoljuk legalább fél órát.

Az olajat hevítsük el, majd a húst pirítsuk meg rajta és szedjük ki egy tányérra utána, az 1 cm-es darabokra vágott hagymát pirítsuk meg az olajon.

Adjuk hozzá az erős Pistát, szószokat, fűszereket és a húst, majd a maradék keményítővel sűrítsük be a mártást.

Tálaljuk párolt rizzsel, jó étvágyat!