Ünnepi kecske burgonyakrokettel

Hozzávalók:

1 egész kecskecomb

3 dl. vörösbor (La Fiestát használtam tökéletesen megfelelt)

4 sárgarépa

3 fehérrépa

2 vöröshagyma

2 egész fej fokhagyma

3 paradicsom

4 szelet füstölt szalonna

1 ek. paradicsompüré

1 teáskanál eperlekvár

1 teáskanál szilvalekvár

só, bors, kakukkfű ízlés szerint

1 ek. kukoricakeményítő

Hozzávalók burgonyakroketthez:

1 kg héjában főtt burgonya

liszt amennyit felvesz kb 40 dkg.

1 tojássárgája

só, szerecsendió

zsemlemorzsa

Hús elkészítése:

Vegyük elő a legnagyobb tepsinket majd rakjuk az aljára a szalonnaszeleteket. A kecskét fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. A zöldségeket pucoljuk meg vágjuk nagyobb darabokra és rakjuk a tepsibe. A zöldségekre tegyük rá a húst majd locsoljuk meg 3 dl száraz vörösborral és takarjuk le majd a sütőbe rakva 180°-on 2-3 órát süssük, utolsó fél órában légkeverésen maximum hőfokon pirítsuk meg a tetejét.

Miután a hús megpuhult tegyük egy tálra, a zöldségeket és a húslét pedig szűrjük le. Forraljuk fel a páclevet, tegyünk hozzá paradicsompürét, sót, a lekvárokat, végül sűrítsük be a keményítővel (kis csészében oldjuk fel a keményítőt pár kanál langyos vízzel és így adjuk a mártáshoz).

Burgonyakrokett elkészítése:

Héjába főzzük meg a burgonyát, még melegen pucoljuk meg, törjük össze, hagyjuk kihűlni. Sózzuk meg, fűszerezzük szerecsendióval majd a liszttel és tojássárgájával keverjük össze, de ne gyúrjuk mert csak ragacsos lesz. Miután összeállt a burgonya, sodorjunk hengereket belőle vágjuk ujjnyi darabokra és hempergessük meg őket zsemlemorzsában. Forrósítsunk fel olajat és magas hőmérsékleten süssük barnára krokettjeinket.

A húst, mártást, krokettet tálaljuk egyszerre.

Jó étvágyat!