Kung Pao (mogyorós csirke)

Hozzávalók 2 személyre:

1/2 kg csirkemell

szárított chili paprika

3 gerezd zúzott fokhagyma

3 db. vöröshagyma

2/3 csésze mogyoró

Páchoz:

1 ek. világos szójaszósz

1 ek. száraz fehér bor

2 tk. kukorica keményítő

1 csipet só és gyömbér

Mártáshoz:

1 ek. ecet

1 ek. sötét szójaszósz

3 tk. cukor

1 tk. vízben feloldott keményítő

Elkészítése:

Pácoljuk be a felkockázott csirkemellet és hagyjuk pihenni minimum 20 percet.

Kevés olajat hevítsünk fel, majd a vöröshagymát pirítsuk meg rajta és ha elkészült tegyük ki tányérra.

Melegítsünk fel újra olajat és pirítsuk meg rajta a húst, majd ízesítsük fokhagymával, chilivel és szórjuk bele a mogyorót, valamint a félretett hagymát.

Ezután öntsük a húsra a kikevert mártást és alaposan forgassuk át.

Párolt rizzsel és sült zöldségekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!