Kung Pao (mogyorós csirke)
Hozzávalók 2 személyre:
1/2 kg csirkemell
szárított chili paprika
3 gerezd zúzott fokhagyma
3 db. vöröshagyma
2/3 csésze mogyoró
Páchoz:
1 ek. világos szójaszósz
1 ek. száraz fehér bor
2 tk. kukorica keményítő
1 csipet só és gyömbér
Mártáshoz:
1 ek. ecet
1 ek. sötét szójaszósz
3 tk. cukor
1 tk. vízben feloldott keményítő
Elkészítése:
Pácoljuk be a felkockázott csirkemellet és hagyjuk pihenni minimum 20 percet.
Kevés olajat hevítsünk fel, majd a vöröshagymát pirítsuk meg rajta és ha elkészült tegyük ki tányérra.
Melegítsünk fel újra olajat és pirítsuk meg rajta a húst, majd ízesítsük fokhagymával, chilivel és szórjuk bele a mogyorót, valamint a félretett hagymát.
Ezután öntsük a húsra a kikevert mártást és alaposan forgassuk át.
Párolt rizzsel és sült zöldségekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!