Rántott Camambert, medvehagymás burgonyapürével és párolt rizzsel
Hozzávalók 1 személyre:
1 Camambert
3 szem burgonya
1 kis csésze Jázmin rizs
1 ek. áfonya vagy ribizli lekvár
liszt, tojás, zsemlemorzsa
pár levél medvehagyma
1 ek. vaj
1/2 dl. tejszín
bő olaj a sütéshez
Sajt elkészítése:
A sajtot vágjuk ketté majd panírozzuk be, liszt, tojás, zsemlemorzsával úgy hogy először lisztbe, majd tojásba, majd zsemlemorzsába, majd újra tojásba és újra zsemlemorzsába forgatjuk. Tegyük mélyhűtőbe pár percre, közbe készítsük el a burgonyapürét.
Burgonyapüré elkészítése:
A burgonyákat hámozzuk meg, vágjuk kis kockákra és tegyük fel annyi sós vízzel főni ami éppen ellepi. Miután megfőtt a burgonya, szűrjük le, tegyünk hozzá sót, vajat, tejszínt és pürésítsük botmixerrel, végül vágjuk apróra a medvehagymát és keverjük össze a pürénkkel.
Forrósítsunk fel az olajat, és süssük ki a sajtokat.
Tálaljuk a sajtot a medvehagymás burgonyapürével és tetszés szerint rizzsel.
Jó étvágyat! :)