Marha stroganoff, durumtésztával

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg. marhalábszár

20 dkg. füstölt szalonna

1 nagy fej vöröshagyma (tényleg nagy)

45 dkg. friss gomba

legalább 8 közepes csemegeuborka

2 ek. mustár

só, bors

2 ek. zabliszt

1 kis pohár zsírszegény tejföl

Elkészítése:

A szalonnát vágjuk hosszú csíkokra (tokányra), majd süssük zsírjára. A hagymát vágjuk szálasra és pirítsuk meg a szalonnán. A húst szintén vágjuk tokányra, majd dobjuk rá a hagymára és erős tűzön süssük addig, amíg az összes lé amit a hús kieresztett el nem tűnik. (Mivel erős tűzön sütjük a húst, hamar át fog főni.)

Vágjuk fel a gombát szeletekre, tegyük a húshoz, sózzuk, erősen borsozzuk, tegyük hozzá a mustárt és letakarva főzzük 30-40 percig. Miután a hús megpuhult adjuk hozzá a csíkokra vágott csemegeuborkát, és habarjuk be.

Habarás: a lisztet, tejfölt keverjük ki, vegyünk a habaráshoz a forró hús levéből és keverjük csomómentesre.

Miután a habarást elkészítettük, gyorsan öntsük a húshoz és sűrű, gyors kavargatás közepette forraljuk pár percig a ragunkat.

Végül kifőtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!