Marha stroganoff, durumtésztával
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg. marhalábszár
20 dkg. füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma (tényleg nagy)
45 dkg. friss gomba
legalább 8 közepes csemegeuborka
2 ek. mustár
só, bors
2 ek. zabliszt
1 kis pohár zsírszegény tejföl
Elkészítése:
A szalonnát vágjuk hosszú csíkokra (tokányra), majd süssük zsírjára. A hagymát vágjuk szálasra és pirítsuk meg a szalonnán. A húst szintén vágjuk tokányra, majd dobjuk rá a hagymára és erős tűzön süssük addig, amíg az összes lé amit a hús kieresztett el nem tűnik. (Mivel erős tűzön sütjük a húst, hamar át fog főni.)
Vágjuk fel a gombát szeletekre, tegyük a húshoz, sózzuk, erősen borsozzuk, tegyük hozzá a mustárt és letakarva főzzük 30-40 percig. Miután a hús megpuhult adjuk hozzá a csíkokra vágott csemegeuborkát, és habarjuk be.
Habarás: a lisztet, tejfölt keverjük ki, vegyünk a habaráshoz a forró hús levéből és keverjük csomómentesre.
Miután a habarást elkészítettük, gyorsan öntsük a húshoz és sűrű, gyors kavargatás közepette forraljuk pár percig a ragunkat.
Végül kifőtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!