Csirke savanyú mártásban

Hozzávalók 4-6 személyre:

3 egész csirkecomb ketté vágva

zsiradék annyi, amennyin elősütjük a combokat

1 púpos ek. zabliszt

2 ek. mustár

3 babérlevél

só, bors ízlés szerint

1/2 citrom leve

1 ek. 10 %-os ecet

1 fej vöröshagyma

3 gerezd aprított fokhagyma

2 ek. nyírfacukor

1 kis doboz tejföl (10%-os)

víz

Elkészítése:

Sózzuk, borsozzuk meg a csirkéinket majd, melegítsük fel az olajat vagy vajat és süssük aranybarnára a combokat. Vegyük ki a húsokat és tartsuk melegen egy tányéron letakarva.

A maradék zsiradékon pirítsuk meg az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Szórjuk meg a cukorral és melegítsük amíg fel nem olvad, majd szórjuk meg a liszttel és kavarjuk csomómentesre az egyvelegünket.

Engedjük fel langyos vízzel vagy húslevessel apránként, majd mikor már homogén a mártás alapunk tegyük hozzá a babérlevelet, mustárt, tejfölt majd rakjuk vissza a combokat és letakarva főzzük puhára a húsunkat.

Miután elkészült a hús, ízesítsük citrommal és ecettel, majd tálaljunk.

Jó étvágyat!