Lecsós csirkemáj, párolt rizzsel

Hozzávalók 4 személyre:

400 gr. csirkemáj

740 gr. lecsópaprika

500 gr. paradicsom

4 közepes vöröshagyma

15 dkg. kockára vágott füstölt szalonna

2 púpos ek. pirospaprika

csipetnyi chili

só, bors

köretnek, párolt rizs

Elkészítése:

Készítsük elő a csirkemájat: a zsíros részeket vágjuk le, mossuk át és vágjuk 1 cm-es darabokra.

Aprítsuk fel a vöröshagymát, vágjuk karikára a paprikát és paradicsomot.

Olvasszuk zsírjára a felaprított szalonnát, rakjuk rá az aprított vöröshagymát, dinszteljük meg (pároljuk addig amíg barna nem lesz a hagyma), szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a karikára vágott paradicsomot, pirítsuk meg a májat majd adjuk hozzá a paprikát és fedő alatt főzzük amíg levet nem ereszt a lecsónk.

Miután már majdnem elkészült a máj, sózzuk, borsozzuk, chilivel ízesítsük.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!