Lecsós csirkemáj, párolt rizzsel
Hozzávalók 4 személyre:
400 gr. csirkemáj
740 gr. lecsópaprika
500 gr. paradicsom
4 közepes vöröshagyma
15 dkg. kockára vágott füstölt szalonna
2 púpos ek. pirospaprika
csipetnyi chili
só, bors
köretnek, párolt rizs
Elkészítése:
Készítsük elő a csirkemájat: a zsíros részeket vágjuk le, mossuk át és vágjuk 1 cm-es darabokra.
Aprítsuk fel a vöröshagymát, vágjuk karikára a paprikát és paradicsomot.
Olvasszuk zsírjára a felaprított szalonnát, rakjuk rá az aprított vöröshagymát, dinszteljük meg (pároljuk addig amíg barna nem lesz a hagyma), szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a karikára vágott paradicsomot, pirítsuk meg a májat majd adjuk hozzá a paprikát és fedő alatt főzzük amíg levet nem ereszt a lecsónk.
Miután már majdnem elkészült a máj, sózzuk, borsozzuk, chilivel ízesítsük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!