Kapros-juhtúrós csirke

Hozzávalók 2 személyre:

30 dkg. csirkemell filé kockára vágva

1 nagy fej vöröshagyma

10 dkg füstölt szalonna

2 csokor friss kapor

2 púpos ek. juhtúró

1 dl tejföl

só, bors,

3 reszelt fokhagyma

Köret tetszés szerint.

Elkészítése:

A szalonnát vágjuk apró kockákra, majd tegyük a serpenyőbe és pirítsuk zsírjára. Vágjuk fel a vöröshagymát, dinszteljük meg a szalonnazsíron, majd dobjuk rá a felkockázott csirkemell darabokat és süssük fehéredésig.

Miután a hús darabok megpirultak, adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát, juhtúrót és tejfölt majd keverjük homogénre és forraljuk fel. Miután összeforrt a ragunk ízesítsük kaporral és még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!