Kapros-juhtúrós csirke
Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg. csirkemell filé kockára vágva
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
2 csokor friss kapor
2 púpos ek. juhtúró
1 dl tejföl
só, bors,
3 reszelt fokhagyma
Köret tetszés szerint.
Elkészítése:
A szalonnát vágjuk apró kockákra, majd tegyük a serpenyőbe és pirítsuk zsírjára. Vágjuk fel a vöröshagymát, dinszteljük meg a szalonnazsíron, majd dobjuk rá a felkockázott csirkemell darabokat és süssük fehéredésig.
Miután a hús darabok megpirultak, adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát, juhtúrót és tejfölt majd keverjük homogénre és forraljuk fel. Miután összeforrt a ragunk ízesítsük kaporral és még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!