Göngyölt csirke szilvával-sajttal töltve, sült répával
Hozzávalók 2 személyre:
1/2 csirkemell filé
8 szelet bacon (plusz 2 ha nem bízunk a tekerési technikánkban)
8 szem aszalt szilva
5-5 dkg. reszelt sajt
1-1 szelet csirkemellsonka
só, bors ízlés szerint
1 db. édes alma
1 ek. méz
5 dkg. reszelt rokfort sajt
2 egész répa hasábokra vágva
1/2 kg. burgonya
1ek. vaj
1 dl. tej vagy tejszín
Göngyölt Csirke elkészítése:
A csirkemell filét vágjuk ketté majd kloppfoljuk ki és ízesítsük sóval, borssal. Terítsük le a 4-4 szelet bacont egymás mellé szorosan. Rakjuk rá a 2 szelet csirkemellet. Tegyünk mindkét hús szeletre csirkemellsonkát, reszelt sajtot és szilvát majd göngyöljük fel a húst a baconnal együtt úgy, hogy először a csirkeszelet két oldalát hajtsuk be és úgy göngyöljük fel. Zárjuk a réseket újabb bacon szelettel, ha félünk hogy sülés közben kifolyik az anyag a húsokból.
Vegyük elő a tepsinket majd tegyük bele a göngyölt húsokat és tegyük be sülni 30 percet 180°-on.
Sült Répa elkészítése:
Hámozzuk meg a 2 répát, vágjuk negyedekre majd sózzuk és kevés olajjal összeforgatva tegyük tepsire és a csirkével egyidejűleg rakjuk a sütőbe, egyszerre elkészülnek.
Burgonyapüré elkészítése:
Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk kockákra és tegyük fel főni sós vízben. Miután megpuhultak a burgonyáink, törjük össze, adjuk hozzá a vajat, langyos tejet, sót és pépesítsük vagy botmixerrel vagy habosítsuk kézimixerrel.
Alma köret elkészítése:
Kockázzuk fel az almát. Serpenyőben kevés víz társaságában pároljuk meg az almát, majd ízesítsük mézzel, rokfort sajttal és tartsuk melegen.
Tálaljunk mindent egyszerre.
Jó étvágyat!