Göngyölt csirke szilvával-sajttal töltve, sült répával

Hozzávalók 2 személyre:

1/2 csirkemell filé

8 szelet bacon (plusz 2 ha nem bízunk a tekerési technikánkban)

8 szem aszalt szilva

5-5 dkg. reszelt sajt

1-1 szelet csirkemellsonka

só, bors ízlés szerint

1 db. édes alma

1 ek. méz

5 dkg. reszelt rokfort sajt

2 egész répa hasábokra vágva

1/2 kg. burgonya

1ek. vaj

1 dl. tej vagy tejszín

Göngyölt Csirke elkészítése:

A csirkemell filét vágjuk ketté majd kloppfoljuk ki és ízesítsük sóval, borssal. Terítsük le a 4-4 szelet bacont egymás mellé szorosan. Rakjuk rá a 2 szelet csirkemellet. Tegyünk mindkét hús szeletre csirkemellsonkát, reszelt sajtot és szilvát majd göngyöljük fel a húst a baconnal együtt úgy, hogy először a csirkeszelet két oldalát hajtsuk be és úgy göngyöljük fel. Zárjuk a réseket újabb bacon szelettel, ha félünk hogy sülés közben kifolyik az anyag a húsokból.

Vegyük elő a tepsinket majd tegyük bele a göngyölt húsokat és tegyük be sülni 30 percet 180°-on.

Sült Répa elkészítése:

Hámozzuk meg a 2 répát, vágjuk negyedekre majd sózzuk és kevés olajjal összeforgatva tegyük tepsire és a csirkével egyidejűleg rakjuk a sütőbe, egyszerre elkészülnek.

Burgonyapüré elkészítése:

Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk kockákra és tegyük fel főni sós vízben. Miután megpuhultak a burgonyáink, törjük össze, adjuk hozzá a vajat, langyos tejet, sót és pépesítsük vagy botmixerrel vagy habosítsuk kézimixerrel.

Alma köret elkészítése:

Kockázzuk fel az almát. Serpenyőben kevés víz társaságában pároljuk meg az almát, majd ízesítsük mézzel, rokfort sajttal és tartsuk melegen.

Tálaljunk mindent egyszerre.

Jó étvágyat!