Csípős, zöldséges csirke
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg. csirkemellfilé csíkokra vágva
olaj a sütéshez
1 fej vöröshagyma (1 cm-es darabokra vágva)
1 szál újhagyma (egy kis részét rakjuk félre díszítésre)
1 egész erős zöldpaprika
2 marék akármilyen mirelit vagy friss zöldség
2 ek. világos szójaszósz
2 ek. sötét szójaszósz
1 ek. méz
1 ek. csípős paprikakrém
1 tk. vörösborecet
1 ek. keményítő 1 kis csésze hideg vízzel kikeverve
Páchoz:
1 tk. kukoricakeményítő
só, bors, gyömbér (egy-egy csipet mindegyikből)
1 ek. száraz fehérbor
Elkészítése:
A csirkemellet vágjuk fel, pácoljuk be és hagyjuk állni legalább 10 percet.
Forrósítsuk fel a wokot, tegyünk bele 2 ek. olajat majd süssük át benne roppanósra a zöldségeket. Ez kb. 10-15 perc, majd ha elkészültünk tegyük egy tányérra.
Tegyünk újabb 2 ek. olajat a forró wokba és süssük meg benne a csirkét, miután kifehéredett adjuk hozzá a szószokat, paprikakrémet, mézet, vörösborecetet, a félretett sült zöldségeket és forgassuk át.
Végül öntsük hozzá a keményítős vizet és forraljuk fel, szórjuk meg a maradék újhagymával. Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!