Csípős, zöldséges csirke

Hozzávalók 2 személyre:

25 dkg. csirkemellfilé csíkokra vágva

olaj a sütéshez

1 fej vöröshagyma (1 cm-es darabokra vágva)

1 szál újhagyma (egy kis részét rakjuk félre díszítésre)

1 egész erős zöldpaprika

2 marék akármilyen mirelit vagy friss zöldség

2 ek. világos szójaszósz

2 ek. sötét szójaszósz

1 ek. méz

1 ek. csípős paprikakrém

1 tk. vörösborecet

1 ek. keményítő 1 kis csésze hideg vízzel kikeverve

Páchoz:

1 tk. kukoricakeményítő

só, bors, gyömbér (egy-egy csipet mindegyikből)

1 ek. száraz fehérbor

Elkészítése:

A csirkemellet vágjuk fel, pácoljuk be és hagyjuk állni legalább 10 percet.

Forrósítsuk fel a wokot, tegyünk bele 2 ek. olajat majd süssük át benne roppanósra a zöldségeket. Ez kb. 10-15 perc, majd ha elkészültünk tegyük egy tányérra.

Tegyünk újabb 2 ek. olajat a forró wokba és süssük meg benne a csirkét, miután kifehéredett adjuk hozzá a szószokat, paprikakrémet, mézet, vörösborecetet, a félretett sült zöldségeket és forgassuk át.

Végül öntsük hozzá a keményítős vizet és forraljuk fel, szórjuk meg a maradék újhagymával. Párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!