Szezámmagos, ragacsos kínai csirke

Hozzávalók 4 személyre:

1/2 kg. csirkemell filé

bő olaj a csirke kisütéséhez

10 ek. liszt

5 ek. étkezési keményítő

1/2 zacskó sütőpor

víz

őrölt gyömbér

só, bors ízlés szerint

Máz hozzávalók:

3 ek. méz

2 ek. cukrozatlan ketchup vagy 1 ek. paradicsompüré

1 ek. világos szójaszósz

1. ek. ecet

1 marék szezámmag

Rizs hozzávalók:

1 csésze rizs

1.8 csésze víz

1 répa Brunoisere vágva (apró kockára vágva)

2 egész tojás

1 marék zöldborsó

Rizs elkészítése:

A répát, amit felvágtunk apró kockákra ,pároljuk meg a borsó társaságában, fedő alatt kevés sós vízben. Kevés zsiradékon a 2 tojásból csináljunk kemény rántottát majd fakanál segítségével törjük össze apró darabokra. Miután a zöldségek elkészültek tegyük fel a rizst a sós vízzel a tűzhelyre és a legalacsonyabb fokozaton pároljuk készre.

Hús elkészítése:

A csirkemell filét vágjuk 2x2 cm-es kockákra majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg őrölt gyömbérrel.

Készítsük el a bundát: a lisztet, keményítőt, sót, sütőport keverjük össze és annyi vízzel öntsük fel, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk eredményül. Miután elkészültünk vele mártsuk a húskockákat a masszába és süssük ki forró bő olajban oldalanként pár perc alatt.

Máz elkészítése:

A mézet, ketchupot vagy paradicsompürét, ecetet, szójaszószt, szezámmagot melegítsük fel és forgassuk bele a kisült csirkedarabokat.

Melegen tálaljuk együtt a rizst valamint húst.

Jó étvágyat!