Szezámmagos, ragacsos kínai csirke
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 kg. csirkemell filé
bő olaj a csirke kisütéséhez
10 ek. liszt
5 ek. étkezési keményítő
1/2 zacskó sütőpor
víz
őrölt gyömbér
só, bors ízlés szerint
Máz hozzávalók:
3 ek. méz
2 ek. cukrozatlan ketchup vagy 1 ek. paradicsompüré
1 ek. világos szójaszósz
1. ek. ecet
1 marék szezámmag
Rizs hozzávalók:
1 csésze rizs
1.8 csésze víz
só
1 répa Brunoisere vágva (apró kockára vágva)
2 egész tojás
1 marék zöldborsó
Rizs elkészítése:
A répát, amit felvágtunk apró kockákra ,pároljuk meg a borsó társaságában, fedő alatt kevés sós vízben. Kevés zsiradékon a 2 tojásból csináljunk kemény rántottát majd fakanál segítségével törjük össze apró darabokra. Miután a zöldségek elkészültek tegyük fel a rizst a sós vízzel a tűzhelyre és a legalacsonyabb fokozaton pároljuk készre.
Hús elkészítése:
A csirkemell filét vágjuk 2x2 cm-es kockákra majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg őrölt gyömbérrel.
Készítsük el a bundát: a lisztet, keményítőt, sót, sütőport keverjük össze és annyi vízzel öntsük fel, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk eredményül. Miután elkészültünk vele mártsuk a húskockákat a masszába és süssük ki forró bő olajban oldalanként pár perc alatt.
Máz elkészítése:
A mézet, ketchupot vagy paradicsompürét, ecetet, szójaszószt, szezámmagot melegítsük fel és forgassuk bele a kisült csirkedarabokat.
Melegen tálaljuk együtt a rizst valamint húst.
Jó étvágyat!