Kukoricalisztes bundában sült zöldségek

Hozzávalók 4-6 személyre:

1 db friss cukkini

1/2 kg gomba

1 db padlizsán

só, bors, fokhagymapor

Bundához:

3 rész kukoricaliszt

1 rész fehér liszt vagy zabliszt

1-2 egész tojás

víz (annyi amennyitől palacsintasűrűségű tésztát kapunk)

1 nagy csipet só

1 tk. őrölt gyömbér

1 kis csipet bors

1 tk. sütőpor

sütéshez olívaolaj

Bunda elkészítése:

A hozzávalókat keverjünk homogénre és tegyük félre.

Zöldségek előkészítése:

A zöldségeket vágjuk fel tetszés szerint, én a cukkinit és padlizsánt karikákra a gombét félbe vágtam. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral fűszerezzük és hagyjuk állni 5-10 percet.

Miután a zöldségek kellően átvették a fűszerek ízét, mártsuk az összekevert masszába (bundába) és süssük kevés olívaolajon roppanósan puhára (ez oldalanként 3-4 perc magas hőfokon).

Mártogatós hozzávalók és elkészítés:

1 doboz natúr joghurtot, sót, 3 gerezd zúzott fokhagymát és 1 ek. aprított kaprot keverjünk össze, hagyjuk állni 30 percet és tegyük hűtőbe, majd ha elkészültünk a zöldségekkel mártogassuk bele őket.

Jó étvágyat!