Kukoricalisztes bundában sült zöldségek
Hozzávalók 4-6 személyre:
1 db friss cukkini
1/2 kg gomba
1 db padlizsán
só, bors, fokhagymapor
Bundához:
3 rész kukoricaliszt
1 rész fehér liszt vagy zabliszt
1-2 egész tojás
víz (annyi amennyitől palacsintasűrűségű tésztát kapunk)
1 nagy csipet só
1 tk. őrölt gyömbér
1 kis csipet bors
1 tk. sütőpor
sütéshez olívaolaj
Bunda elkészítése:
A hozzávalókat keverjünk homogénre és tegyük félre.
Zöldségek előkészítése:
A zöldségeket vágjuk fel tetszés szerint, én a cukkinit és padlizsánt karikákra a gombét félbe vágtam. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral fűszerezzük és hagyjuk állni 5-10 percet.
Miután a zöldségek kellően átvették a fűszerek ízét, mártsuk az összekevert masszába (bundába) és süssük kevés olívaolajon roppanósan puhára (ez oldalanként 3-4 perc magas hőfokon).
Mártogatós hozzávalók és elkészítés:
1 doboz natúr joghurtot, sót, 3 gerezd zúzott fokhagymát és 1 ek. aprított kaprot keverjünk össze, hagyjuk állni 30 percet és tegyük hűtőbe, majd ha elkészültünk a zöldségekkel mártogassuk bele őket.
Jó étvágyat!