Tonhalas, sajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre:

1/2 zacskó tetszőleges száraz tészta

1 konzerv tonhal

1/2 kis karfiol rózsáira szedve

1/2 kis brokkoli rózsáira szedve

5 dkg vaj

2 ek. zabliszt

4 dl. tej

1 dl. főzőtejszín

só, bors, szerecsendió

15 dkg. sajt (parmezán és trappista vegyesen)

1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

A sós vizet tegyük fel forrni, majd tegyük bele a tésztát, brokkolit, karfiolt és főzzük amíg meg nem puhul a tésztánk és zöldségeink (20 perc).

Amíg a tészta és zöldségek együtt főnek, csináljunk egy besamelmártást: A vajat olvasszuk fel, szórjuk rá a zablisztet, pirítsuk kicsit majd öntsük fel a hideg tejjel és sűrű kavargatás közepette keverjük csomómentesre és ha kell plusz alaplé vagy víz hozzáadásával hígítsuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük őrölt szerecsendióval. Adjuk hozzá a tonhalat, reszelt sajtokat, majd húzzuk félre a tűzről és keverjük össze a mártást, hogy a tonhal elvegyüljön.

A tésztát és zöldségeket szűrjük le, keverjük össze a sajtmártással, végül szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat!