Tonhalas, sajtos tészta
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 zacskó tetszőleges száraz tészta
1 konzerv tonhal
1/2 kis karfiol rózsáira szedve
1/2 kis brokkoli rózsáira szedve
5 dkg vaj
2 ek. zabliszt
4 dl. tej
1 dl. főzőtejszín
só, bors, szerecsendió
15 dkg. sajt (parmezán és trappista vegyesen)
1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A sós vizet tegyük fel forrni, majd tegyük bele a tésztát, brokkolit, karfiolt és főzzük amíg meg nem puhul a tésztánk és zöldségeink (20 perc).
Amíg a tészta és zöldségek együtt főnek, csináljunk egy besamelmártást: A vajat olvasszuk fel, szórjuk rá a zablisztet, pirítsuk kicsit majd öntsük fel a hideg tejjel és sűrű kavargatás közepette keverjük csomómentesre és ha kell plusz alaplé vagy víz hozzáadásával hígítsuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük őrölt szerecsendióval. Adjuk hozzá a tonhalat, reszelt sajtokat, majd húzzuk félre a tűzről és keverjük össze a mártást, hogy a tonhal elvegyüljön.
A tésztát és zöldségeket szűrjük le, keverjük össze a sajtmártással, végül szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Jó étvágyat!