Diétás csoki vulkánó
Hozzávalók 4 db. 9cm-es ramequin formához:
100 gr. étcsokoládé (cukrozatlan)
2 egész tojás
2 ek. nyírfacukor
10 dkg. margarin vagy kókuszzsír
1 ek. holland kakaópor
1 ek. mandulaliszt
pár csepp rumaroma
plusz kakaópor és vaj a kikenéshez
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 170 °-ra.
Olvasszuk fel vízfürdő felett a csokoládét és vajat.
A tojásokat, cukrot verjük fel habosra majd ha kihűlt a csokoládékrémünk fokozatosan keverjük hozzá azt is. Tegyük hozzá először a kakaóport, majd adjuk hozzá a mandulalisztet és keverjük homogénre az alapanyagokat. Ízesítsük rumaromával és tegyük félre amíg kikenjük a formáinkat.
Kevés vajjal vagy kókuszzsírral kenjük ki alaposan a formáinkat majd futtassunk körbe bennük egy kevés kakaóport, hogy könnyen kipottyanjanak a formából a sütijeink.
Tegyük a sütőbe a vulkánjainkat majd süssük 10-15 percig (sütőtől) függően őket. (Nekem 15 perc volt 170 °-on mivel a mandulaliszt máshogy viselkedik, mint a búzaliszt és a villanysütő is tovább süt mint a gáz)
Vegyük elő tányérunkat, borítsuk rá óvatosan a formánkat majd vegyük le és kész :)
Jó étvágyat!