Diétás csoki vulkánó

Hozzávalók 4 db. 9cm-es ramequin formához:

100 gr. étcsokoládé (cukrozatlan)

2 egész tojás

2 ek. nyírfacukor

10 dkg. margarin vagy kókuszzsír

1 ek. holland kakaópor

1 ek. mandulaliszt

pár csepp rumaroma

plusz kakaópor és vaj a kikenéshez

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 170 °-ra.

Olvasszuk fel vízfürdő felett a csokoládét és vajat.

A tojásokat, cukrot verjük fel habosra majd ha kihűlt a csokoládékrémünk fokozatosan keverjük hozzá azt is. Tegyük hozzá először a kakaóport,  majd adjuk hozzá a mandulalisztet és keverjük homogénre az alapanyagokat. Ízesítsük rumaromával és tegyük félre amíg kikenjük a formáinkat.

Kevés vajjal vagy kókuszzsírral kenjük ki alaposan a formáinkat majd futtassunk körbe bennük egy kevés kakaóport, hogy könnyen kipottyanjanak a formából a sütijeink.

Tegyük a sütőbe a vulkánjainkat majd süssük 10-15 percig (sütőtől) függően őket. (Nekem 15 perc volt 170 °-on mivel a mandulaliszt máshogy viselkedik, mint a búzaliszt és a villanysütő is tovább süt mint a gáz)

Vegyük elő tányérunkat, borítsuk rá óvatosan a formánkat majd vegyük le és kész :)

Jó étvágyat!