Kínai ihletésű mézes-szójás csirke
Hozzávalók 4 személyre a húshoz:
4 egész csirkecomb (kisebb)
2 ek. sötét szójaszósz
1 ek. darált fokhagyma
2 ek. méz
2 citrom leve
1 tk. őrölt gyömbér
csipet só, bors
Elkészítése:
A húst sózzuk borsozzuk majd készítsük el a pácot, mellyel betesszük a sütőbe.
A citromlevet, szójaszószt, gyömbért, mézet, fokhagymát keverjük össze, locsoljuk rá a csirkecombokra egy tálba, masszírozzuk bele a combokba a pácot majd hagyjuk érni a hűtőben legalább 1 órát, de jobb esetben 1 éjszakát.
Melegítsük elő a sütőt 180 °-ra, tegyük sütőzacskóba a combokat a páccal együtt és süssük 35 percig. Miután a hús már puha, vegyük ki a sütőzacskóból a csirkéinket a lével ami alatta van és tepsibe süssük még tovább 20 percig, amíg a szósz alatta besűrűsödik.
Köretnek zöldséget illetve párolt rizst ajánlok.
Jó étvágyat!