Kínai ihletésű mézes-szójás csirke

Hozzávalók 4 személyre a húshoz:

4 egész csirkecomb (kisebb)

2 ek. sötét szójaszósz

1 ek. darált fokhagyma

2 ek. méz

2 citrom leve

1 tk. őrölt gyömbér

csipet só, bors

Elkészítése:

A húst sózzuk borsozzuk majd készítsük el a pácot, mellyel betesszük a sütőbe.

A citromlevet, szójaszószt, gyömbért, mézet, fokhagymát keverjük össze, locsoljuk rá a csirkecombokra egy tálba, masszírozzuk bele a combokba a pácot majd hagyjuk érni a hűtőben legalább 1 órát, de jobb esetben 1 éjszakát.

Melegítsük elő a sütőt 180 °-ra, tegyük sütőzacskóba a combokat a páccal együtt és süssük 35 percig. Miután a hús már puha, vegyük ki a sütőzacskóból a csirkéinket a lével ami alatta van és tepsibe süssük még tovább 20 percig, amíg a szósz alatta besűrűsödik.

Köretnek zöldséget illetve párolt rizst ajánlok.

Jó étvágyat!