Egyszerű kínai csirkém

Hozzávalók 2 személyre:

40 dkg. csirkemellfilé

1 egész újhagyma

1/2 kk. őrölt gyömbér

2 ek. olaj

1 ek. világos szójaszósz

1 kk. nyírfacukor

1 kk. zúzott fokhagyma

Páchoz:

1 kk. fehér száraz bor

1 kk. világos szójaszósz

1 kk. keményítő

A pácot keverjük össze a csíkokra vágott csirkével és hagyjuk legalább 20 percet állni.

Elkészítése:

Miután hagytuk pácban állni a csirkét, a felforrósított olajon wokba süssük meg a húst, fűszerezzük gyömbérrel, fokhagymával, ízesítsük cukorral és locsoljuk meg a szójaszósszal. Miután megsült a csirke, adjuk hozzá a felvágott újhagymát és forgassuk össze egyszer.

Tálaljuk párolt zöldséggel és rizzsel.

Jó étvágyat!