Egyszerű kínai csirkém
Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg. csirkemellfilé
1 egész újhagyma
1/2 kk. őrölt gyömbér
2 ek. olaj
1 ek. világos szójaszósz
1 kk. nyírfacukor
1 kk. zúzott fokhagyma
Páchoz:
1 kk. fehér száraz bor
1 kk. világos szójaszósz
1 kk. keményítő
A pácot keverjük össze a csíkokra vágott csirkével és hagyjuk legalább 20 percet állni.
Elkészítése:
Miután hagytuk pácban állni a csirkét, a felforrósított olajon wokba süssük meg a húst, fűszerezzük gyömbérrel, fokhagymával, ízesítsük cukorral és locsoljuk meg a szójaszósszal. Miután megsült a csirke, adjuk hozzá a felvágott újhagymát és forgassuk össze egyszer.
Tálaljuk párolt zöldséggel és rizzsel.
Jó étvágyat!