Meggyes-rácsos pite

Hozzávalók:

Töltelékhez:

2 üveg magozott meggy

10 dkg cukor

kis fahéj

2 csomag vaníliapuding

2 dl víz

Tésztához:

csipet só

citrom reszelt héja

1 db egész tojás

12 dkg porcukor

25 dkg Ráma margarin

0.5 zacskó sütőpor

50 dkg liszt

Elkészítése:

A meggyet (lével együtt), cukorral, fahéjjal egy edénybe feltesszük főni majd mikor felforrt a pudingport keverjük el 2 dl vízzel és adjuk az edényben lévő meggyhez. Miután felforrt és besűrűsödött a töltelék, tegyük félre és hagyjuk kihűlni. Ezalatt megcsináljuk a tésztát.

A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk és ketté osztjuk.

Egyik felét, melyet kinyújtottunk a tepsi aljára rakjuk, megszurkáljuk és előmelegített sütőben 180 °-on 15 perc alatt elősütjük. Miután kihűlt a töltelék, kanalazzuk az elősütött tésztára.

A tészta másik felét melyet félreraktunk, nyújtsuk ki és csíkozzuk fel. A csíkokat srégan (átlósan) tegyük a töltelék tetejére, kenjük meg egy tojás sárgájával és süssük további 40 percig 165 °-on.

Hagyjuk kihűlni a süteményünket utána szeleteljük és tálaljuk! :)

Jó étvágyat hozzá!