Sajtos fokhagymás csirke

Hozzávalók 4 személyre:

1/2 kg. csirkemell szeletelve

4 szelet füstölt szalonna vékonyan vágva kg. 15 dkg.

2-3 ek. olaj a csirke elősütéséhez

só,bors ízlés szerint

15 dkg sajt lereszelve (trappista,eidami,gouda,füstöl sajt; amit találunk)

4-5 gerezd fokhagyma lereszelve vagy áttörve (fontos hogy ne vágva legyen az íze így fokozottabb)

1,5 dl tejföl/tejszín/kókusztej (amelyiket szeretnénk)

liszt, amennyiben a húst megforgatjuk ez olyan 5-6 dkg.

Köretnek zsírjában sült karikázott burgonya.

Elkészítés:

A csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk majd lisztbe megforgatjuk és félretesszük. Előveszünk egy tepsit házi zsírral vagy kókuszzsírral esetleg kacsazsírral egy tepsit meglocsolunk bőven és a felkarikázott burgonyát megsózva a zsírba forgatjuk és sütőben megsütjük. (ez lesz a köret, annyi idő alatt míg elkészülünk a csirkével ez is meg sül)

Egy másik tepsiben ami elég lesz a pár szelet csirkének az aljára a szalonna szeleteket letesszük. Közben a csirkemellet grillezzük meg kevés zsiradékon, és ha elkészült tegyük rá a szalonna szeletekre. Ezután a tejfölt vagy más tejterméket összekeverjük a reszelt sajt 2/3-val,sózzuk,borsozzuk fokhagymát belekeverjük és a csirkére simítjuk illetve öntjük. Tetejére a sajt maradék 1/3-át rászórjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra , és betoljuk a tepsis burgonyát, majd mikor már félig megpuhult (25-30 perc) a sütőbe tesszük a csirkét is és együtt 30 percig készre sütjük.

Jó étvágyat!