Medvehagymával-sonkával töltött csirkemell, burgonyával

Töltött csirke hozzávalók 4 személyre:

annyi olaj ami félig ellepi a göngyölt húsunkat sütés közben

4 szép szelet csirkemell (tölthető legyen)

8 szelet gépsonka

16 levél medvehagyma

20 dkg. sajt lereszelve

Bundázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

Tört burgonya hozzávalók:

1 kg burgonya kockázva, főzve

1 csomag kb. 10 dkg medvehagyma apróra vágva

zsiradék, amivel összeforgatjuk ez lehet szalonnazsír, kacsazsír,libazsír,olívaolaj

Burgonya elkészítése:

A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. A zsiradékon az apróra vágott medvehagymát megfuttatjuk de csak éppen hogy, majd a megfőtt, lecsepegtetett burgonyát a hagymához adjuk és átpirítjuk, a zsírban megforgatjuk. Melegen tartjuk.

Csirke elkészítése:

A csirkemelleket kiklopfolom, sózom, borsozom ráhelyezem a 2 szelet sonkát, az 5 dkg. reszelt sajtot, 4 levél medvehagymát és feltekerjük majd a két végét a csirke alá hajtjuk és bepanírozzuk, de közbe szorosan tartjuk a csirkét, nehogy szétessen. Miután bepaníroztuk megsütjük bő olajban.

Végül a melegen tartott burgonyát és a töltött csirkét együtt tálaljuk.

Jó étvágyat!