Medvehagymával-sonkával töltött csirkemell, burgonyával
Töltött csirke hozzávalók 4 személyre:
annyi olaj ami félig ellepi a göngyölt húsunkat sütés közben
4 szép szelet csirkemell (tölthető legyen)
8 szelet gépsonka
16 levél medvehagyma
20 dkg. sajt lereszelve
Bundázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
Tört burgonya hozzávalók:
1 kg burgonya kockázva, főzve
1 csomag kb. 10 dkg medvehagyma apróra vágva
só
zsiradék, amivel összeforgatjuk ez lehet szalonnazsír, kacsazsír,libazsír,olívaolaj
Burgonya elkészítése:
A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. A zsiradékon az apróra vágott medvehagymát megfuttatjuk de csak éppen hogy, majd a megfőtt, lecsepegtetett burgonyát a hagymához adjuk és átpirítjuk, a zsírban megforgatjuk. Melegen tartjuk.
Csirke elkészítése:
A csirkemelleket kiklopfolom, sózom, borsozom ráhelyezem a 2 szelet sonkát, az 5 dkg. reszelt sajtot, 4 levél medvehagymát és feltekerjük majd a két végét a csirke alá hajtjuk és bepanírozzuk, de közbe szorosan tartjuk a csirkét, nehogy szétessen. Miután bepaníroztuk megsütjük bő olajban.
Végül a melegen tartott burgonyát és a töltött csirkét együtt tálaljuk.
Jó étvágyat!