Dubarry csirke zeller hasábbal
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet 15 dkg-os csirkemell
2-3 ek. kókuszzsír
1/2 fej karfiol
4 szelet bacon vagy csirkemell
1 nagy doboz zsírszegény natúr yoghurt
15 dkg reszelt light vagy bármilyen zsírszegény sajt
3 gerezd lereszelt vagy átnyomott fokhagyma
só, bors ízlés szerint
kapor összevágva vagy szárítva
1 fej zeller
Zeller hasábok elkészítése:
A zellert megpucoljuk majd hasábokra vágjuk akkorára, mintha sült burgonyát készítenénk majd megsózzuk és megborsozzuk, kevés kókuszzsírt öntünk a kezünkbe és a zellerre kenjük alaposan. Miután kész vagyunk tepsibe rakjuk,a sütőt előmelegítjük 180°-ra és betoljuk ezalatt előkészítjük a csirkemellet és együtt készre fog sülni mindkettő.
Csirkemell elkészítése:
A csirkemelleket sózzuk,borsozzuk és a zsiradékon elősütjük. Amíg átsül a húsunk, a karfiolt rózsáira szedjük és félkészre főzzük sós vízben. A yoghurt felét a sajttal összekeverjük és félrerakjuk.A csirkemelleket a tepsibe rakjuk, rátesszük a sonkákat, rá a karfiolt majd a sajtos yoghurt keveréket és betolva a sütőbe 35-40 percig készre sütjük.
A zeller és a csirke egyszerre elkészül, e közbe hozzá láthatunk a mártogatóshoz.
Mártogatós elkészítése:
A nagy doboz yoghurt másik felét a lereszelt fokhagymával, sóval, borssal és kaporral összekeverjük és kész is vagyunk. Aki édesebben szereti tehet bele nyírfacukrot vagy kevés rizsszirupot, de én ezt elhagytam.
Jó étvágyat!