Dubarry csirke zeller hasábbal

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet 15 dkg-os csirkemell

2-3 ek. kókuszzsír

1/2 fej karfiol

4 szelet bacon vagy csirkemell

1 nagy doboz zsírszegény natúr yoghurt

15 dkg reszelt light vagy bármilyen zsírszegény sajt

3 gerezd lereszelt vagy átnyomott fokhagyma

só, bors ízlés szerint

kapor összevágva vagy szárítva

1 fej zeller

Zeller hasábok elkészítése:

A zellert megpucoljuk majd hasábokra vágjuk akkorára, mintha sült burgonyát készítenénk majd megsózzuk és megborsozzuk, kevés kókuszzsírt öntünk a kezünkbe és a zellerre kenjük alaposan. Miután kész vagyunk tepsibe rakjuk,a sütőt előmelegítjük 180°-ra és betoljuk ezalatt előkészítjük a csirkemellet és együtt készre fog sülni mindkettő.

Csirkemell elkészítése:

A csirkemelleket sózzuk,borsozzuk és a zsiradékon elősütjük. Amíg átsül a húsunk, a karfiolt rózsáira szedjük és félkészre főzzük sós vízben. A yoghurt felét a sajttal összekeverjük és félrerakjuk.A csirkemelleket a tepsibe rakjuk, rátesszük a sonkákat, rá a karfiolt majd a sajtos yoghurt keveréket és betolva a sütőbe 35-40 percig készre sütjük.

A zeller és a csirke egyszerre elkészül, e közbe hozzá láthatunk a mártogatóshoz.

Mártogatós elkészítése:

A nagy doboz yoghurt másik felét a lereszelt fokhagymával, sóval, borssal és kaporral összekeverjük és kész is vagyunk. Aki édesebben szereti tehet bele nyírfacukrot vagy kevés rizsszirupot, de én ezt elhagytam.

Jó étvágyat!