Csirke uborkával és répával
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell csíkozva
2 ek. kókuszzsír
1 fej vöröshagyma szálakra vágva (a vöröshagymát félbevágjuk és azt szedjük szálaira)
4 csemege vagy ecetes uborka
1 közepesen vastag sárgarépa
1 ek. dijoni mustár
1 kis doboz alacsony zsírtartalmú tejföl vagy natúr joghurt
só, bors, pirospaprika
1/2 csomag durum spagetti tészta
El kell ismerjem ez a recept nem a saját kútfőmből pattant ki. Egy kedves ismerősöm bizonyos Ilona Szekszárdi adta a receptet én csak diétásabban készítettem el. Na de nézzük hogy is kell csinálni....
Csirke elkészítése:
A csirkemellet sózzuk borsozzuk és a zsiradékon átpirítjuk, majd a hagymát rádobjuk azt üvegesre sütjük. Azután a durvábbra reszelt sárgarépát is hozzáadjuk és fedő alatt puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, hozzáadjuk az uborkát 1-2 percig pároljuk még majd ha elkészültünk vele a tejföllel és mustárral dúsítjuk ételünket.
A tésztát lobogó, sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük. (vigyázzunk a durum tészták előbb főnek meg, mint a fehér lisztes társaik)
Végül a tésztát és húst tálaljuk.
Jó étvágyat!