Csirke uborkával és répával

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemell csíkozva

2 ek. kókuszzsír

1 fej vöröshagyma szálakra vágva (a vöröshagymát félbevágjuk és azt szedjük szálaira)

4 csemege vagy ecetes uborka

1 közepesen vastag sárgarépa

1 ek. dijoni mustár

1 kis doboz alacsony zsírtartalmú tejföl vagy natúr joghurt

só, bors, pirospaprika

1/2 csomag durum spagetti tészta

El kell ismerjem ez a recept nem a saját kútfőmből pattant ki. Egy kedves ismerősöm bizonyos Ilona Szekszárdi adta a receptet én csak diétásabban készítettem el. Na de nézzük hogy is kell csinálni....

Csirke elkészítése:

A csirkemellet sózzuk borsozzuk és a zsiradékon átpirítjuk, majd a hagymát rádobjuk azt üvegesre sütjük. Azután a durvábbra reszelt sárgarépát is hozzáadjuk és fedő alatt puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, hozzáadjuk az uborkát 1-2 percig pároljuk még majd ha elkészültünk vele a tejföllel és mustárral dúsítjuk ételünket.

A tésztát lobogó, sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük. (vigyázzunk a durum tészták előbb főnek meg, mint a fehér lisztes társaik)

Végül a tésztát és húst tálaljuk.

Jó étvágyat!