Nyúlpaprikás

Hozzávalók 4 személyre:

1 egész nyúl eleje

2 ek. kókuszzsír

1 fej vöröshagyma

2 tv paprika

2 paradicsom

1 ek. 10%-os zsírtartalmú tejföl

1 ek. rizsliszt

só, bors,fűszerpaprika,  fokhagyma ízlés szerint

500 ml víz

1/2 csomag durum tészta

Elkészítése:

A nyuszi részeit kisebb darabokra vágjuk vagy a hentessel elvégeztetjük ezt a munkát. Megmossuk, sózzuk, borsozzuk. A zsiradékot felolvasszuk és az apróra vágott vöröshagymát barnulásig pirítjuk. A tv paprikát felkockázzuk és a hagymához adjuk, üvegesre pároljuk, majd a paradicsomot is apróra vágjuk és a paprikára dobjuk majd megpároljuk ezt is. 1-2 evőkanál pirospaprikát megfuttatunk a zöldségeken és miután 1-2 percet (nem többet!) pirítottuk rátesszük a nyúl darabokat és fehéredésig sütjük őket. A vízzel felöntjük a húst, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük és letakarva puhára főzzük a húsunkat. Miután megfőtt a nyúl, kivesszük a darabokat egy tányérra és a levet amibe főtt a nyúl behabarjuk: A lisztet és a tejföl csomómentesre keverjük és 1 merőkanálnyi lét hozzáadunk amiben főtt a húsunk, így hőkiegyenlítéssel nem lesz csomós a szaftunk.Miután kikevertük a forró lével a tejfölös lisztünket a még forró szaftba csorgatjuk a habarásunkat és besűrítjük a paprikás mártást.

Megfőzzük a durum tésztát és a paprikásunkkal tálaljuk.

Jó étvágyat!