Grill csirkemell és sajt, salátával, diétás bigmac szósszal és feketeribizli mártás
Hozzávalók a sültekhez 2 személyre:
2 szelet csirkemell kikloppfolva
4 szelet grillezhető sajt (nálam Hajdu grill sajt de a Halumi még jobb)
1 ek. kókuszzsír
só, frissen őrölt bors
Hozzávalók a ribizli mártáshoz:
30 dkg friss fekete ribizli
nyírfacukor ízlés szerint
Hozzávalók a Big Mac szószhoz:
1 tojássárgája
2 dkg. vaj
só, bors
3 kicsi csemege uborka
3 ek. ecetes csemege uborkalé
1 ek. Arany Fácán paradicsom püré
1 ek. dijoni mustár
rizsszirup ízlés szerint nálam 2 ek.
1 tk. fokhagymapor
1 ek. édesnemes pirospaprika
Salátához:
1/4 jégsaláta
4 koktélparadicsom
A mártás elkészítése:
A ribizliket mossuk meg, csepegtessük le, majd amennyi cukorral vagy édesítővel szeretnénk rakjuk fel főni. Takarjuk le majd miután lekvár állagú lett a gyümölcsünk vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt turmixoljuk le, szitán nyomjuk át és csak a selymes, sűrű ribizlimártás marad nekünk, mellyel a húst és sajtot tálaljuk.
Big Bac szósz elkészítése olaj nélkül:
A vajat olvasszuk fel és tegyük félre. Vízgőz felett keverjük ki a mustárt a tojássárgájával majd lassan csepegtetve adjuk hozzá a folyékony vajat. Legalább 5 percig folyamatosan kavarjuk a hamis majonézünket majd ha elérte a kelő sűrűséget tegyük félre és hagyjuk kicsit hűlni. Készítsük elő a turmixunkat vagy aprítónkat. Tegyük bele a csemegeuborkákat és aprítsuk egészen apróra. Miután megtörtént tegyük bele a többi hozzávaló ami a szószhoz szükséges, ismét turmixoljuk össze majd egy edénybe téve tegyük a hűtőbe sűrűsödni és ízesedni.
A hús elkészítése:
A kiklopfolt húst fűszerezzük sóval, borssal. A sajtot szeleteljük fel. A zsiradékot forrósítsuk fel és süssük meg rajta a csirkét illetve sajtot, egészen addig míg szép aranybarna kérget nem kap.
Végül a salátánkat locsoljuk meg a dresszinggel, tegyük mellé a húst ill. sajtot és szedjük rá a ribizlimártásunkat.
Jó étvágyat!