Grill csirkemell és sajt, salátával, diétás bigmac szósszal és feketeribizli mártás

Hozzávalók a sültekhez 2 személyre:

2 szelet csirkemell kikloppfolva

4 szelet grillezhető sajt (nálam Hajdu grill sajt de a Halumi még jobb)

1 ek. kókuszzsír

só, frissen őrölt bors

Hozzávalók a ribizli mártáshoz:

30 dkg friss fekete ribizli

nyírfacukor ízlés szerint

Hozzávalók a Big Mac szószhoz:

1 tojássárgája

2 dkg. vaj

só, bors

3 kicsi csemege uborka

3 ek. ecetes csemege uborkalé

1 ek. Arany Fácán paradicsom püré

1 ek. dijoni mustár

rizsszirup ízlés szerint nálam 2 ek.

1 tk. fokhagymapor

1 ek. édesnemes pirospaprika

Salátához:

1/4 jégsaláta

4 koktélparadicsom

A mártás elkészítése:

A ribizliket mossuk meg, csepegtessük le, majd amennyi cukorral vagy édesítővel szeretnénk rakjuk fel főni. Takarjuk le majd miután lekvár állagú lett a gyümölcsünk vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt turmixoljuk le, szitán nyomjuk át és csak a selymes, sűrű ribizlimártás marad nekünk, mellyel a húst és sajtot tálaljuk.

Big Bac szósz elkészítése olaj nélkül:

A vajat olvasszuk fel és tegyük félre. Vízgőz felett keverjük ki a mustárt a tojássárgájával majd lassan csepegtetve adjuk hozzá a folyékony vajat. Legalább 5 percig folyamatosan kavarjuk a hamis majonézünket majd ha elérte a kelő sűrűséget tegyük félre és hagyjuk kicsit hűlni. Készítsük elő a turmixunkat vagy aprítónkat. Tegyük bele a csemegeuborkákat és aprítsuk egészen apróra. Miután megtörtént tegyük bele a többi hozzávaló ami a szószhoz szükséges, ismét turmixoljuk össze majd egy edénybe téve tegyük a hűtőbe sűrűsödni és ízesedni.

A hús elkészítése:

A kiklopfolt húst fűszerezzük sóval, borssal. A sajtot szeleteljük fel. A zsiradékot forrósítsuk fel és süssük meg rajta a csirkét illetve sajtot, egészen addig míg szép aranybarna kérget nem kap.

Végül a salátánkat locsoljuk meg a dresszinggel, tegyük mellé a húst ill. sajtot és szedjük rá a ribizlimártásunkat.

Jó étvágyat!