Naphal, grill shiitake gombával, zöldséges basmati rizzsel
Hozzávalók 2 személyre:
2 szelet filézett naphal
só, bors, fokhagyma
olívaolaj
15 dkg friss shiitake gomba
1 kis csésze Basmati rizs
1 marék párolt zöldség
Elkészítése:
Készítsük elő a halat: a filéket sózzuk, borsozzuk és reszelt fokhagymával kenjük át, majd hagyjuk hűtőben állni 20 percet, ezalatt elkészülnek a köreteink.
A rizst pároljuk meg 1,8x-os mennyiségű vízzel, takarjuk le és a legalacsonyabb hőmérsékleten hagyjuk puhulni, majd pároljunk zöldségeket és keverjük össze a rizzsel.
Tetszés szerinti mennyiségű olívaolajat hevítsünk fel, sózzuk, borsozzuk a gombákat majd süssük őket pirulásig.
Miután megsültek a gombáink, mossuk át a serpenyőnket és melegítsünk újabb adag olívaolajat.
A filéket süssük pirulásig, ez kb 4-4 perc oldalanként, majd tálaljunk mindent egyszerre.
Jó étvágyat!