Naphal, grill shiitake gombával, zöldséges basmati rizzsel

Hozzávalók 2 személyre:

2 szelet filézett naphal

só, bors, fokhagyma

olívaolaj

15 dkg friss shiitake gomba

1 kis csésze Basmati rizs

1 marék párolt zöldség

Elkészítése:

Készítsük elő a halat: a filéket sózzuk, borsozzuk és reszelt fokhagymával kenjük át, majd hagyjuk hűtőben állni 20 percet, ezalatt elkészülnek a köreteink.

A rizst pároljuk meg 1,8x-os mennyiségű vízzel, takarjuk le és a legalacsonyabb hőmérsékleten hagyjuk puhulni, majd pároljunk zöldségeket és keverjük össze a rizzsel.

Tetszés szerinti mennyiségű olívaolajat hevítsünk fel, sózzuk, borsozzuk a gombákat majd süssük őket pirulásig.

Miután megsültek a gombáink, mossuk át a serpenyőnket és melegítsünk újabb adag olívaolajat.

A filéket süssük pirulásig, ez kb 4-4 perc oldalanként, majd tálaljunk mindent egyszerre.

Jó étvágyat!