Juhtúrós-kapros csirkemell ragu, párolt rizzsel
Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg csirkemell kockára vágva
2 ek. kacsazsír vagy olaj
1 fej vöröshagyma apróra vágva
15 dkg juhtúró
1 csomag friss kapor apróra vágva
1 doboz 350 grammos tejföl
só, bors, fokhagyma ízlés szerint (én 4 gerezd fokhagymát tettem bele)
Elkészítése:
A hagymát a felforrósított zsiradékon dinszteljük meg, majd dobjuk rá a húst, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítsuk.
Miután a hús megpirult tegyük hozzá a juhtúrót, tejfölt és keverjük homogénre ragunkat. Reszelt fokhagymával, apróra vágott kaporral, borssal ízesítsük majd forraljuk fel és készítsünk hozzá párolt rizst.
Jó étvágyat!