Mátrai borzaska, rizi-bizi
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet 20 dkg-os tarja kikloppfolva
4 kisebb burgonya lereszelve kis lukú reszelőn
4 ek. tejföl
20 dkg reszelt sajt
1 tojás
lisztből és vízből annyi, hogy palacsintasűrűségű tésztát kapjunk a hús bundájához +liszt amibe a húst hempergetjük
só, bors, fokhagyma lereszelve
olaj a sütéshez
rizs, borsó a rizi-bizihez
Elkészítése a húsnak:
A kiklopfolt húst sózzuk, borsozzuk majd elkészítjük a bundáját.
Bunda: a lisztet, tojást, sót, lereszelt burgonyát kevés vízzel, sóval, bossal összekeverjük és palacsinta tészta sűrűségűre dolgozzuk.
A húsokat először lisztbe majd a "bundába" mártjuk és közepes lángon forró olajba szép pirosra sütjük.
Miután kész a hús reszelt fokhagymával megkenjük de bőségesen, rákanalazunk 1 bő evőkanál tejfölt és megszórjuk 5 dkg vagy kevesebb sajttal.
Köretnek rizi-bizit készítünk melyet úgy készítünk, hogy : 1,5 bögre rizst csipet sót és majdnem 3 bögre vizet, alacsony lángon fedő alatt párolunk meg. Bő vízbe megfőzünk 10 dkg. borsót majd a rizzsel összekeverjük.
A húst a körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!