Mátrai borzaska, rizi-bizi

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet 20 dkg-os tarja kikloppfolva

4 kisebb burgonya lereszelve kis lukú reszelőn

4 ek. tejföl

20 dkg reszelt sajt

1 tojás

lisztből és vízből annyi, hogy palacsintasűrűségű tésztát kapjunk a hús bundájához +liszt amibe a húst hempergetjük

só, bors, fokhagyma lereszelve

olaj a sütéshez

rizs, borsó a rizi-bizihez

Elkészítése a húsnak:

A kiklopfolt húst sózzuk, borsozzuk majd elkészítjük a bundáját.

Bunda: a lisztet, tojást, sót, lereszelt burgonyát kevés vízzel, sóval, bossal összekeverjük és palacsinta tészta sűrűségűre dolgozzuk.

A húsokat először lisztbe majd a "bundába" mártjuk és közepes lángon forró olajba szép pirosra sütjük.

Miután kész a hús reszelt fokhagymával megkenjük de bőségesen, rákanalazunk 1 bő evőkanál tejfölt és megszórjuk 5 dkg vagy kevesebb sajttal.

Köretnek rizi-bizit készítünk melyet úgy készítünk, hogy : 1,5 bögre rizst csipet sót és majdnem 3 bögre vizet, alacsony lángon fedő alatt párolunk meg. Bő vízbe megfőzünk 10 dkg. borsót majd a rizzsel összekeverjük.

A húst a körettel tálaljuk.

Jó étvágyat!