Pollo de espana
Hozzávalók 4 személyre:
1 egész csirkemell
1 nagy kápia vagy kaliforniai paprika
1 nagy marék zöldborsó
12 db. olívabogyó
1 csésze hosszú szemű rizs
chili, só, bors, fokhagyma ízlés szerint
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
1 babérlevél
1 konzerv darabolt paradicsom
10 dkg. chorizo kolbász karikára vágva
2 dl. fehér száraz bor
egy csipet édesítő
1 kávéskanál sáfrány vagy kurkuma
2 kávéskanál pirospaprika
Elkészítése:
Az olívaolajat forrósítsuk fel majd az apróra vágott vöröshagymát dinszteljük meg rajta. Vágjuk fel a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a pirospaprikával és pirítsuk meg a hagymán a karikára vágott chorizoval és vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikával együtt. Tegyünk 3 zúzott fokhagymát a húshoz majd öntsük fel a borral és várjuk meg míg az alkohol elpárolog.
Nyissuk ki a konzerv paradicsomot, öntsük a húshoz, tegyük hozzá a babérlevelet, olívabogyókat, csipet cukrot, sáfrányt, borsót, rizst és öntsük fel 2 csésze vízzel vagy alaplével.
Fedjük le majd a legkisebb lángon 20 perc alatt pároljuk készre.
Kóstoljuk meg, ha kell ízesítsük majd végül tálaljuk.
Jó étvágyat!