Pollo de espana

Hozzávalók 4 személyre:

1 egész csirkemell

1 nagy kápia vagy kaliforniai paprika

1 nagy marék zöldborsó

12 db. olívabogyó

1 csésze hosszú szemű rizs

chili, só, bors, fokhagyma ízlés szerint

1 fej vöröshagyma

olívaolaj

1 babérlevél

1 konzerv darabolt paradicsom

10 dkg. chorizo kolbász karikára vágva

2 dl. fehér száraz bor

egy csipet édesítő

1 kávéskanál sáfrány vagy kurkuma

2 kávéskanál pirospaprika

Elkészítése:

Az olívaolajat forrósítsuk fel majd az apróra vágott vöröshagymát dinszteljük meg rajta. Vágjuk fel a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a pirospaprikával és pirítsuk meg a hagymán a karikára vágott chorizoval és vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikával együtt. Tegyünk 3 zúzott fokhagymát a húshoz majd öntsük fel a borral és várjuk meg míg az alkohol elpárolog.

Nyissuk ki a konzerv paradicsomot, öntsük a húshoz, tegyük hozzá a babérlevelet, olívabogyókat, csipet cukrot, sáfrányt, borsót, rizst és öntsük fel 2 csésze vízzel vagy alaplével.

Fedjük le majd a legkisebb lángon 20 perc alatt pároljuk készre.

Kóstoljuk meg, ha kell ízesítsük majd végül tálaljuk.

Jó étvágyat!