Jalapeno poppers (Töltött Jalapeno)

Hozzávalók 12 db-hoz:

6 db friss vagy konzerv Jalapeno paprika

1 tojás

1 dl főzőtejszín

zsemlemorzsa

liszt

só, bors, fokhagyma

5 dkg kolbász kockára vágva

1 kis doboz sajtkém (keményebb fajta)

10 dkg. reszelt trappista sajt

olaj a sütéshez

köretnek rizi-bizi

Story:

Nagyon rég óta meg akartam csinálni ezt a rágcsálni valót, most el is jutottam idáig :) Már csak be kellett szereznem a Jalapeno paprikákat, ami nem volt egyszerű.....Tescoba,Sparba nem kaptam, így felkerekedtem és a Lehel piacra vettem az irányt, ahol találtam is 300 ft-os darab áron... kicsit felszisszentem, de engedtem a kísértésnek így megvettem és elkészítettem ezt a finom étket :)

Jalapeno elkészítése:

A paprikákat vágjuk ketté, csumájukat távolítsuk el. A kolbászt süssük meg olaj nélkül és tegyük félre a töltelékhez. A sajtkrémet, sajtot, sót, borsot, kihűlt kolbászt, fokhagymát, keverjük össze majd töltsük meg a felezett paprikáinkat.

Készítsük elő a panírozáshoz a dolgokat. A tojást a tejszínnel verjük fel, de csak kicsit. Majd, a töltött paprikákat először a tojásos tejszínbe, majd a lisztbe, megint a tojásba végül a zsemlemorzsába forgassuk meg.

Felforrósított bő olajba süssük meg a paprikákat, majd tálaljuk rizi-bizivel.

Jó étvágyat!