Sült kacsa, narancsmártással, kelbimbóval

Hozzávalók 6 személyre:

1 egész pecsenyekacsa

6 db. narancs

1 ek. édesítő

7 szem szegfűszeg, 1 db egész fahéj

1/2 kg. kelbimbó

Elkészítése:

Daraboljuk fel a kacsát, irdaljuk be a bőrét, majd sózzuk be mindkét oldalát és tegyük előmelegített 180°-os sütőbe 1 órára.

Kelbimbó elkészítése:

Tisztítsuk meg a kelbimbókat úgy, hogy a száruk végét vágjuk le és a külső sötétebb leveleket szedjük le, mossuk meg. Tegyük fel a tűzhelyre párolódni kevés sóval, 1 dl vízzel letakarva a zöldségeket.

Narancsmártás elkészítése:

Hámozzuk meg a narancsokat. Vágjuk ki a narancs húsát gerezdenként haladva ,majd facsarjuk ki a fenn maradó húsos hártyás részt és tegyük fel 1 ek. cukorral, fűszerekkel forrni a mártásunkat. Főzzük addig míg kicsit nem redukálódik majd vegyük le a tűzről.

Tálaljuk melegen a a kacsát, mártást illetve zöldségköretet.

Jó étvágyat!