Sült kacsa, narancsmártással, kelbimbóval
Hozzávalók 6 személyre:
1 egész pecsenyekacsa
só
6 db. narancs
1 ek. édesítő
7 szem szegfűszeg, 1 db egész fahéj
1/2 kg. kelbimbó
Elkészítése:
Daraboljuk fel a kacsát, irdaljuk be a bőrét, majd sózzuk be mindkét oldalát és tegyük előmelegített 180°-os sütőbe 1 órára.
Kelbimbó elkészítése:
Tisztítsuk meg a kelbimbókat úgy, hogy a száruk végét vágjuk le és a külső sötétebb leveleket szedjük le, mossuk meg. Tegyük fel a tűzhelyre párolódni kevés sóval, 1 dl vízzel letakarva a zöldségeket.
Narancsmártás elkészítése:
Hámozzuk meg a narancsokat. Vágjuk ki a narancs húsát gerezdenként haladva ,majd facsarjuk ki a fenn maradó húsos hártyás részt és tegyük fel 1 ek. cukorral, fűszerekkel forrni a mártásunkat. Főzzük addig míg kicsit nem redukálódik majd vegyük le a tűzről.
Tálaljuk melegen a a kacsát, mártást illetve zöldségköretet.
Jó étvágyat!