Brassói ahogy én készítem

Hozzávalók 4 főre:

60 dkg. sertés tarja vagy szűzpecsenye csíkozva

20 dkg csíkokra vágott füstölt szalonna

1 nagy fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma áttörve

2 evőkanál liszt

só,bors

majoranna ízlés szerint

1,5 ek. púpozott pirospaprika

kevés snidling díszítésnek

köretnek burgonya

Elkészítés:

A szalonnát zsírjára pirítjuk, a hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, a pirospaprikát rászórjuk, majd a húst lisztbe megforgatjuk és a hagymára dobjuk. A húst fehéredésig pirítjuk majd sózzuk,borsozzuk, fokhagymával ízesítjük végül majorannával megszórjuk és néhányszor megkeverve készre sütjük! NEM pároljuk.

Köretnek kockára vágott sült burgonyával tálaljuk. Tetejét snidlinggel díszítjük.

Jó étvágyat!