Vaddisznó pörkölt áfonyadzsemmel

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg vaddisznó aprólék

2 ek. zsiradék

1 nagy sárgarépa

1 fehérrépa

1 fej vöröshagyma

2 ek. áfonyadzsem

só, bors ízlés szerint

2 ek. mustár

4 dl vörös száraz vagy félédes bor

2 ek. paradicsompüré

3 db. babérlevél

Köretnek galuska:

liszt

tojás

víz

A hozzávalókat gyengén összedolgozzuk és forrásba lévő vízbe szaggatjuk.

Elkészítés:

A zsírt felolvasztjuk majd az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajta míg üveges nem lesz. Ezután a húst rádobjuk és fehéredésig pirítjuk magas lángon, majd sózzuk és a paradicsompürét hozzáadjuk. Következő lépésben a darabolt vagy karikára vágott zöldségeket hozzáadjuk majd a borral felöntjük,hozzáadjuk a babérleveleket  és felforraljuk. A húst illetve zöldségeket felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi majd letakarjuk és takarékon puhára főzzük.

Miután a hús és a zöldségek megpuhultak a mustárt és a dzsemet is hozzáadjuk, megkóstoljuk és ha nem elég sós javítunk rajta.

Jó étvágyat!