Vaddisznó pörkölt áfonyadzsemmel
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg vaddisznó aprólék
2 ek. zsiradék
1 nagy sárgarépa
1 fehérrépa
1 fej vöröshagyma
2 ek. áfonyadzsem
só, bors ízlés szerint
2 ek. mustár
4 dl vörös száraz vagy félédes bor
2 ek. paradicsompüré
3 db. babérlevél
Köretnek galuska:
liszt
tojás
víz
só
A hozzávalókat gyengén összedolgozzuk és forrásba lévő vízbe szaggatjuk.
Elkészítés:
A zsírt felolvasztjuk majd az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajta míg üveges nem lesz. Ezután a húst rádobjuk és fehéredésig pirítjuk magas lángon, majd sózzuk és a paradicsompürét hozzáadjuk. Következő lépésben a darabolt vagy karikára vágott zöldségeket hozzáadjuk majd a borral felöntjük,hozzáadjuk a babérleveleket és felforraljuk. A húst illetve zöldségeket felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi majd letakarjuk és takarékon puhára főzzük.
Miután a hús és a zöldségek megpuhultak a mustárt és a dzsemet is hozzáadjuk, megkóstoljuk és ha nem elég sós javítunk rajta.
Jó étvágyat!