Csirkemájjal töltött csirkemell
Hozzávalók 4 főre:
80 dkg. csirkemell szeletelve
25 dkg. csirkemáj
1 ek. zsír
20 dkg reszelt trappista vagy más félzsíros sajt
1 fej vöröshagyma
só, bors, majoranna
panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
Hozzávalók salátához:
1/2 jégsaláta
egy marék koktélparadicsom
1 kis pohár joghurt
1 tk. ketchup
kapor
fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk és sózzuk borsozzuk. Ezután összevágjuk a vöröshagymát és a zsiradékon megfuttatjuk, ezután az összevágott csirkemájat rátesszük, pirítjuk majd majorannával ízesítjük és készre sütjük. A csirkemell szeleteket megszórjuk 5-5 dkg. sajttal majd ráhalmozunk annyi csirkemájat, hogy még betudjuk csomagolni a húsunkat.Ezt követően a töltött húsokat bepanírozzuk liszt-tojás-zsemlemorzsába és bő olajba kisütjük.
Saláta elkészítése:
A jégsalátát megmossuk alaposan majd falatnyi darabokra vágjuk vagy tépkedjük. A koktélparadicsomokat ketté vágjuk és a jégsalátára dobjuk. A joghurtot,sót,ketchupot,kaprot és fokhagymát összekeverjük és végül a salátára öntjük.
Végül a húst ízlésesen felvágjuk, mellé a salátát tálaljuk.
Jó étvágyat