Csirkemájjal töltött csirkemell

Hozzávalók 4 főre:

80 dkg. csirkemell szeletelve

25 dkg. csirkemáj

1 ek. zsír

20 dkg reszelt trappista vagy más félzsíros sajt

1 fej vöröshagyma

só, bors, majoranna

panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

Hozzávalók salátához:

1/2 jégsaláta

egy marék koktélparadicsom

1 kis pohár joghurt

1 tk. ketchup

kapor

fokhagyma

 

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk és sózzuk borsozzuk. Ezután összevágjuk a vöröshagymát és a zsiradékon megfuttatjuk, ezután az összevágott csirkemájat rátesszük, pirítjuk majd majorannával ízesítjük és készre sütjük. A csirkemell szeleteket megszórjuk 5-5 dkg. sajttal majd ráhalmozunk annyi csirkemájat, hogy még betudjuk csomagolni a húsunkat.Ezt követően a töltött húsokat bepanírozzuk liszt-tojás-zsemlemorzsába és bő olajba kisütjük.

Saláta elkészítése:

A jégsalátát megmossuk alaposan majd falatnyi darabokra vágjuk vagy tépkedjük. A koktélparadicsomokat ketté vágjuk és a jégsalátára dobjuk. A joghurtot,sót,ketchupot,kaprot és fokhagymát összekeverjük és végül a salátára öntjük.

Végül a húst ízlésesen felvágjuk, mellé a salátát tálaljuk.

Jó étvágyat