Édesburgonya saláta
Hozzávalók 4 főre:
1 kg. édesburgonya pucolva
1/2 zacskó vegyes saláta
1 kis doboz joghurt
só, kakukkfű, kapor ízlés szerint
1 ek. extra szűz olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
egy kevés aprított metélő hagyma; azaz snidling
Elkészítése:
Az édesburgonyát 1,5 cm-es kockákra vágjuk sózzuk, kakukkfűvel megszórjuk és kezünkbe öntve az olajat a burgonyákat átdörzsöljük, hogy mindenhol érje a zsiradék. Előmelegített 180°-os sütőbe betoljuk és 25 percig sütjük vagy amíg a tetején látjuk hogy már barnul, pirul a burgonyánk. Hagyjuk kihűlni, addig a saláta dresszingjét elkészítjük. A joghurtot, fokhagymát, sót, apróra vágott snidlinget, kaprot összekeverjük. Miután kihűlt a burgonya a 1/2 zacskó salátához adjuk és végül összekeverjük a joghurtos dresszinggel.
Jó étvágyat!