Édesburgonya saláta

Hozzávalók 4 főre:

1 kg. édesburgonya pucolva

1/2 zacskó vegyes saláta

1 kis doboz joghurt

só, kakukkfű, kapor ízlés szerint

1 ek. extra szűz olívaolaj

2 gerezd zúzott fokhagyma

egy kevés aprított metélő hagyma; azaz snidling

Elkészítése:

Az édesburgonyát 1,5 cm-es kockákra vágjuk sózzuk, kakukkfűvel megszórjuk és kezünkbe öntve az olajat a burgonyákat átdörzsöljük, hogy mindenhol érje a zsiradék. Előmelegített 180°-os sütőbe betoljuk és 25 percig sütjük vagy amíg a tetején látjuk hogy már barnul, pirul a burgonyánk. Hagyjuk kihűlni, addig a saláta dresszingjét elkészítjük. A joghurtot, fokhagymát, sót, apróra vágott snidlinget, kaprot összekeverjük. Miután kihűlt a burgonya a 1/2 zacskó salátához adjuk és végül összekeverjük a joghurtos dresszinggel.

Jó étvágyat!