Hal morzsás kéregben

Hozzávalók 4 főre:

4 szelet Alaszkai tőkehal filé/ Naphal filé/Bármely tömör húsú hal

1/2 kg. kelbimbó

1-2 szelet(vastagságtól függően) fehér vagy barna kenyér(utóbbi diétásabb) szikkadtan

1 púpozott tk. Dijoni vagy Univer mustár

1 csomag petrezselyem

só, bors

1-2 ek. extra szűz olívaolaj

1 ek. vaj vagy margarin

Elkészítése a kelbimbónak:

A kelbimbót megtisztítjuk, mégpedig úgy hogy a külső leveleket melyek nem olyan szépe eltávolítjuk és ha torzsája túl fás levágunk belőle. Majd nagyon kevés vizet teszünk egy lábasba, beletesszük a kelbimbókat, sózzuk és letakarva alacsony lángon megpároljuk, ha megpuhult a zöldségünk a vajon megpirítjuk. Melegen tartjuk míg elkészül a hal.

A halakat sózzuk de csak enyhén.

Elkészítjük a morzsát és halat:

A szikkadt kenyér szelete(ke)t az aprítóba tesszük nagyobb darabokban, hozzáadjuk a petrezselymet, sót, borsot, mustárt és olívaolajat, majd összedaráljuk a morzsánkat. A halakra egyformán halmozunk annyi morzsát ami betakarja őket vastagon.

Előmelegített 200°-os sütőben letakarás nélkül 25-30 perc alatt készre sütjük mennyei halainkat.

Jó étvágyat!