Hal morzsás kéregben
Hozzávalók 4 főre:
4 szelet Alaszkai tőkehal filé/ Naphal filé/Bármely tömör húsú hal
1/2 kg. kelbimbó
1-2 szelet(vastagságtól függően) fehér vagy barna kenyér(utóbbi diétásabb) szikkadtan
1 púpozott tk. Dijoni vagy Univer mustár
1 csomag petrezselyem
só, bors
1-2 ek. extra szűz olívaolaj
1 ek. vaj vagy margarin
Elkészítése a kelbimbónak:
A kelbimbót megtisztítjuk, mégpedig úgy hogy a külső leveleket melyek nem olyan szépe eltávolítjuk és ha torzsája túl fás levágunk belőle. Majd nagyon kevés vizet teszünk egy lábasba, beletesszük a kelbimbókat, sózzuk és letakarva alacsony lángon megpároljuk, ha megpuhult a zöldségünk a vajon megpirítjuk. Melegen tartjuk míg elkészül a hal.
A halakat sózzuk de csak enyhén.
Elkészítjük a morzsát és halat:
A szikkadt kenyér szelete(ke)t az aprítóba tesszük nagyobb darabokban, hozzáadjuk a petrezselymet, sót, borsot, mustárt és olívaolajat, majd összedaráljuk a morzsánkat. A halakra egyformán halmozunk annyi morzsát ami betakarja őket vastagon.
Előmelegített 200°-os sütőben letakarás nélkül 25-30 perc alatt készre sütjük mennyei halainkat.
Jó étvágyat!