Töltött dagadó, kukorica saláta, tört burgonya
Hozzávalók 4 személyre:
2 ek. zsiradék
1 db. dagadó (hentes levágja amennyit töltünk akár 5-6 főre is elegendő méret függő)
25 dkg. csirkemáj
1 csokor petrezselyem
só, bors, pirospaprika, majoranna ízlés szerint
1/2 fej aprított fokhagyma
1 tejbe vagy vízbe áztatott zsemle
3 marék borsó (kéz függő kb. 20 dkg.)
1 fej vöröshagyma dinsztelve (olajon üvegesre pirítva)
1 ek. mustár a hús kenéséhez
Tört burgonya hozzávalók:
2 ek. zsiradék
1,5 kg. burgonya héjában főzve
só
1 fej aprított, dinsztelt vöröshagyma
Hozzávalók kukorica salátához:
1 konzerv vagy 35 dkg mirelit kukorica
kapor ízlés szerint
2 kis pohár natúr joghurt
1 tk. cukrozatlan mustár (dijoni)
2 ek. light majonéz
nyírfacukor/stevia vagy eritrit esetleg rizsszirup ízlés szerint
Töltött dagadó elkészítése:
Töltelék:
A vöröshagymát a zsiradékon megdinszteljük, majd a csirkemájat rátesszük és átpirítjuk. Miután a máj megpuhult majorannával ízesítjük és félre tesszük hűlni. Közbe megpároljuk a borsót és sózzuk igény szerint. Miután kihűlt a csirkemájunk; a kifacsart, lecsepegtetett zsemléhez adjuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és pirospaprikával ízesítjük.
A dagadót felszúrjuk kívül, belül sózzuk majd megtöltjük, amennyi belefér. Miután megtöltöttük a végét fogpálcikákkal rögzítjük. Miután bezártuk a dagadó száját, mustárral megkenjük a pompás húsunkat, megszurkáljuk fogpiszkálóval hogy ne durranjon szét és előmelegített sütőbe 180°-on készre sütjük ez kb. 40-45 perc.
Kukorica saláta elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük és hűtőben pihentetjük.
Tört burgonya elkészítése:
A burgonyát sós vízben héjastól puhára főzzük,közbe a vöröshagymát kevés zsiradékon megdinszteljük A burgonyát héjtalanítjuk majd sózzuk ismét. A pirított hagymát, burgonyát fakanál segítségével összetörve eldolgozzuk egymással.
Jó étvágyat!