Töltött dagadó, kukorica saláta, tört burgonya

Hozzávalók 4 személyre:

2 ek. zsiradék

1 db. dagadó (hentes levágja amennyit töltünk akár 5-6 főre is elegendő méret függő)

25 dkg. csirkemáj

1 csokor petrezselyem

só, bors, pirospaprika, majoranna ízlés szerint

1/2 fej aprított fokhagyma

1 tejbe vagy vízbe áztatott zsemle

3 marék borsó (kéz függő kb. 20 dkg.)

1 fej vöröshagyma dinsztelve (olajon üvegesre pirítva)

1 ek. mustár a hús kenéséhez

Tört burgonya hozzávalók:

2 ek. zsiradék

1,5 kg. burgonya héjában főzve

1 fej aprított, dinsztelt vöröshagyma

Hozzávalók kukorica salátához:

1 konzerv vagy 35 dkg mirelit kukorica

kapor ízlés szerint

2 kis pohár natúr joghurt

1 tk. cukrozatlan mustár (dijoni)

2 ek. light majonéz

nyírfacukor/stevia vagy eritrit esetleg rizsszirup ízlés szerint

Töltött dagadó elkészítése:

Töltelék:

A vöröshagymát a zsiradékon megdinszteljük, majd a csirkemájat rátesszük és átpirítjuk. Miután a máj megpuhult majorannával ízesítjük és félre tesszük hűlni. Közbe megpároljuk a borsót és sózzuk igény szerint. Miután kihűlt a csirkemájunk; a kifacsart, lecsepegtetett zsemléhez adjuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és pirospaprikával ízesítjük.

A dagadót felszúrjuk kívül, belül sózzuk majd megtöltjük, amennyi belefér. Miután megtöltöttük a végét fogpálcikákkal rögzítjük. Miután bezártuk a dagadó száját, mustárral megkenjük a pompás húsunkat, megszurkáljuk fogpiszkálóval hogy ne durranjon szét és előmelegített sütőbe 180°-on készre sütjük ez kb. 40-45 perc.

Kukorica saláta elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük és hűtőben pihentetjük.

Tört burgonya elkészítése:

A burgonyát sós vízben héjastól puhára főzzük,közbe a vöröshagymát kevés zsiradékon megdinszteljük A burgonyát héjtalanítjuk majd sózzuk ismét. A pirított hagymát, burgonyát fakanál segítségével összetörve eldolgozzuk egymással.

Jó étvágyat!