Diétás zöldséges csirke ragu, barnarizzsel
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirke mell tokányra (csíkokra) vágva
2 ek. kókuszolaj
25 dkg vegyes zöldség falatokra vágva vagy 1 kis zacskó ázsiai zöldségkeverék
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 doboz kókusztej
2 ek. dijoni vagy más cukrozatlan mustár
só, bors, fokhagyma ízlés szerint
nyírfacukor/eritrit/rizsszirup elhagyható
Barna rizs hozzávalók:
1 bögre előgőzölt barna rizs
só
1,5 x-ös mennyiségű víz
fél doboz kukorica konzerv
Csirke elkészítése:
A az olajat felmelegítjük és a vöröshagymát megpirítjuk rajta, majd a csíkozott csirkemellet rátesszük és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük és letakarva puhára főzzük a húst és zöldségeket. Miután megpuhult minden, hozzáadjuk a kókusztejet, mustárt és addig forraljuk amíg be nem sűrűsödik a ragunk. Aki szeretne ekkor adhat hozzá nyírfacukrot vagy rizsszirupot, de nélküle is elég ízletes az ételünk.
Rizs elkészítése:
A barna rizst egy lábasba tesszük, sózzuk és a leírtak szerinti vízmennyiséggel felöntjük. Először felforraljuk majd a legalacsonyabb lángon készre főzzük a rizst.Végül a lecsepegtetett kukorica konzerv felével vegyítjük.
Jó étvágyat!