Diétás zöldséges csirke ragu, barnarizzsel

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csirke mell tokányra (csíkokra) vágva

2 ek. kókuszolaj

25 dkg vegyes zöldség falatokra vágva vagy 1 kis zacskó ázsiai zöldségkeverék

1 fej vöröshagyma apróra vágva

1 doboz kókusztej

2 ek. dijoni vagy más cukrozatlan mustár

só, bors, fokhagyma ízlés szerint

nyírfacukor/eritrit/rizsszirup elhagyható

Barna rizs hozzávalók:

1 bögre előgőzölt barna rizs

1,5 x-ös mennyiségű víz

fél doboz kukorica konzerv

Csirke elkészítése:

A az olajat felmelegítjük és a vöröshagymát megpirítjuk rajta, majd a csíkozott csirkemellet rátesszük és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük és letakarva puhára főzzük a húst és zöldségeket. Miután megpuhult minden, hozzáadjuk a kókusztejet, mustárt és addig forraljuk amíg be nem sűrűsödik a ragunk. Aki szeretne ekkor adhat hozzá nyírfacukrot vagy rizsszirupot, de nélküle is elég ízletes az ételünk.

Rizs elkészítése:

A barna rizst egy lábasba tesszük, sózzuk és a leírtak szerinti vízmennyiséggel felöntjük. Először felforraljuk majd a legalacsonyabb lángon készre főzzük a rizst.Végül a lecsepegtetett kukorica konzerv felével vegyítjük.

Jó étvágyat!