Kókuszkocka zabliszttel

Hozzávalók 4 személyre:

3 tojás kettéválasztva

1 tk. sütőpor

2-3 ek. teljes kiörlésű puffasztott zabliszt (Cerbonát használtam)

1.5-2 dl. kókusztej

2 ek. kakaópor

rumaroma

kb. 3 ek. diétás vagy diabetikus baracklekvár

kókuszreszelék amennyiben megforgatjuk a sütiket

nyírfacukor ízlés szerint

Tészta elkészítése:

A tojássárgáját és a tojásfehérjét külön-külön felverjük kb. 1-1 ek. nyírfacukorral vagy eritrittel. Utána a sárgájához keverjük a lisztet apránként, majd a fehérjével lazítjuk óvatos mozdulatokkal.A sütűt előmelegítjük 180°-ra, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a piskótánkat és 20-25 perc alatt készre sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük.(ha beleszúrjuk a fogpiszkálót és nem marad rajta tészta akkor átsült)

Miután kész a tésztánk tegyük ki hűlni és utána egyforma kockákra vágjuk fel.

Csokoládé mártás elkészítése:

A kókusztejet melegítsük fel és adjuk hozzá a kakaóport, nyírfacukrot. Forraljuk fel majd vegyük kisebbre a hőmérsékletet és sűrítésig főzzük a mártást. Megjegyezném, hogy hígabb lesz mintha keményítőt is adnánk hozzá vagy liszttel sűrítenénk de ettől ne ijedjünk meg.

A kókuszkocka összeállítása:

A már felvágott piskóta  felét kenjük meg egy kevés lekvárral, majd a kockák másik felét "ragasszuk" a már megkentekhez. Miután összeillesztettük sütijeinket mártogassuk finoman rövid ideig a csokiba és forgassuk meg a kókuszreszelékben.Végül hagyjuk a tálcán kihűlni és rakjuk hűtőbe hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat!