Aszalt szilvával töltött csirkemell, basmati rizzsel, sajtmártással
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet csirkemell kiklopfolva
1 csomag bacon (csirkemellenként 4 szelet)
1/2 csomag aszalt szilva
5 dkg. füstölt szalonna
10 dkg light sajt lereszelve
4 gerezd fokhagyma lereszelve
1 kis fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín (10 %-os)
só, bors
1 csésze basmati rizs
Csirkemell elkészítése:
A csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk illetve borsozzuk. A deszkára terítsünk ki 4 szelet bacont, tegyük rá a csirkemellet, a közepére halmozzunk 4-5 db. aszalt szilvát és tekerjük fel a baconnel együtt a csirkét úgy, hogy legelőször kétoldalt hajtsuk fel a húst majd göngyöljük fel, mint egy szőnyeget. Ezt tegyük meg az összes csirkemellel és előmelegített 180°-os sütőbe toljuk be 35-40 percre, ezalatt elkészítjük a mártást és rizst.
Rizs elkészítése:
A rizst mossuk át bő vízzel majd tegyük fel főni 1.8 x-os mennyiségű vízzel, közben sózzuk meg. Forraljuk fel majd kapcsoljuk a legalacsonyabb hőmérsékletre a tűzhelyet és így pároljuk 15-20 percig.
Sajtmártás elkészítése:
A szalonnát vágjuk fel apró kockákra és pirítsuk zsírjára, majd öntsük rá a tejszínt és forraljuk fel. Utána tegyük hozzá a fokhagymát,sót, borsot, sajtot. Végül hagyjuk elolvadni a sajtot és tegyük félre a tálalásig.
A csirkemellet vegyük ki a sütőből, vágjuk ketté és tálaljuk a megpárolt rizzsel illetve frissen elkészített mártással.
Jó étvágyat!