Aszalt szilvával töltött csirkemell, basmati rizzsel, sajtmártással

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet csirkemell kiklopfolva

1 csomag bacon (csirkemellenként 4 szelet)

1/2 csomag aszalt szilva

5 dkg. füstölt szalonna

10 dkg light sajt lereszelve

4 gerezd fokhagyma lereszelve

1 kis fej vöröshagyma

2 dl főzőtejszín (10 %-os)

só, bors

1 csésze basmati rizs

Csirkemell elkészítése:

A csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk illetve borsozzuk. A deszkára terítsünk ki 4 szelet bacont, tegyük rá a csirkemellet, a közepére halmozzunk 4-5 db. aszalt szilvát és tekerjük fel a baconnel együtt a csirkét úgy, hogy legelőször kétoldalt hajtsuk fel a húst majd göngyöljük fel, mint egy szőnyeget. Ezt tegyük meg az összes csirkemellel és előmelegített 180°-os sütőbe toljuk be 35-40 percre, ezalatt elkészítjük a mártást és rizst.

Rizs elkészítése:

A rizst mossuk át bő vízzel majd tegyük fel főni 1.8 x-os mennyiségű vízzel, közben sózzuk meg. Forraljuk fel majd kapcsoljuk a legalacsonyabb hőmérsékletre a tűzhelyet és így pároljuk 15-20 percig.

Sajtmártás elkészítése:

A szalonnát vágjuk fel apró kockákra és pirítsuk zsírjára, majd öntsük rá a tejszínt és forraljuk fel. Utána tegyük hozzá a fokhagymát,sót, borsot, sajtot. Végül hagyjuk elolvadni a sajtot és tegyük félre a tálalásig.

A csirkemellet vegyük ki a sütőből, vágjuk ketté és tálaljuk a megpárolt rizzsel illetve frissen elkészített mártással.

Jó étvágyat!