Sült csirke hoisin szósszal, párolt zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemell csíkozva

2 ek. szójaszósz (világos)

1.5 ek. hoisin szósz (kacsa szósz)

1 ek. száraz sherry vagy főzőbor vagy fehérborecet

1.5 ek. paradicsompüré

1 kk. chiliszósz vagy haragos pista

1 kk. cukor vagy eritrit

3.5 ek. kókuszzsír vagy napraforgó olaj

1.5 ek. étkezési keményítő 3 ek. hideg vízben feloldva

Köret hozzávalók:

1 csomag mirelit fitt zöldségkeverék

só vagy vegamix

1 ek. kókuszzsír vagy vaj

Ugyan nem a legdiétásabb étel még is abba sorolom, mert csak a hoisin szószban lévő cukor az ami egészségtelenebbé teszi a kalóriaszegényebb ételekkel szemben. Nyugodtan elfogyaszthatjuk lelkiismeret furdalás nélkül mivel nem minden nap készítünk ilyet.

Csirke elkészítése:

Összekeverjük a szóját, hoisin szószt, sherryt vagy fehérborecetet, cukrot, paradicsompürét, és chili szószt a másfél ek. olajjal. A szósz felét tegyük egy tányérra és a húst pácoljuk be vele és hagyjuk minimum 30 percet benne állni. A zsiradékot melegítsük fel forró wokban és pirítsuk meg a húst a páclével együtt.Miután elkészült a hús a szósz másik felét is adjuk a húshoz forgassuk össze vele majd a keményítős vizet öntsük rá és sűrítsük be vele.

Köret elkészítése:

A fagyott zöldséget a kókuszzsíron pároljuk puhára só hozzáadásával.

Végül tálaljuk a pirított húst és zöldséget.

Jó étvágyat!