Sertés karaj hentes módra diétásan
Hozzávalók 2 személyre:
2 szelet 20 dkg-os sertéskaraj
2 ek. kókuszolaj
só, vegamix és bors, fokhagyma zúzva ízlés szerint
15 dkg pápai gépsonka
1 kis doboz paradicsompüré (cukor nélkül)
2 kovászos uborka
1 fej vöröshagyma
20 dkg párolt zöldség
Hús és mártás elkészítése:
A kókuszolajat felforrósítjuk, majd a sózott, borsozott karajszeleteket melyeket kiklopfoltunk megpirítjuk. Kiszedjük egy tányérra a húsokat, közbe a maradék zsiradékon az apróra vágott vörös vagy lilahagymát megpirítjuk. Azután a csíkokra vágott gépsonkát is rátesszük és tovább pirítjuk, hozzáadjuk a csíkozott uborkát, beletesszük a paradicsompürét, fokhagymát megkeverjük, kicsi vízzel felhúzzuk és visszatesszük az elősütött húsokat a mártásunka és letakarva puhára főzünk mindent. Miután minden megpuhult visszaforraljuk, sózzuk ha kell.
Párolt zöldség elkészítése:
Forrásba lévő vegamixes vízbe beledobjuk a zöldségeket és 5-10 percig pároljuk lefedve.
Végül mindent egyszerre tálalunk.
Jó étvágyat!