Sertés karaj hentes módra diétásan

Hozzávalók 2 személyre:

2 szelet 20 dkg-os sertéskaraj

2 ek. kókuszolaj

só,  vegamix és bors, fokhagyma zúzva ízlés szerint

15 dkg pápai gépsonka

1 kis doboz paradicsompüré (cukor nélkül)

2 kovászos uborka

1 fej vöröshagyma

20 dkg párolt zöldség

Hús és mártás elkészítése:

A kókuszolajat felforrósítjuk, majd a sózott, borsozott karajszeleteket melyeket kiklopfoltunk megpirítjuk. Kiszedjük egy tányérra a húsokat, közbe a maradék zsiradékon az apróra vágott vörös vagy lilahagymát megpirítjuk. Azután a csíkokra vágott gépsonkát is rátesszük és tovább pirítjuk, hozzáadjuk a csíkozott uborkát, beletesszük a paradicsompürét, fokhagymát megkeverjük, kicsi vízzel felhúzzuk és visszatesszük az elősütött húsokat a mártásunka és letakarva puhára főzünk mindent. Miután minden megpuhult visszaforraljuk, sózzuk ha kell.

Párolt zöldség elkészítése:

Forrásba lévő vegamixes vízbe beledobjuk a zöldségeket és 5-10 percig pároljuk lefedve.

Végül mindent egyszerre tálalunk.

Jó étvágyat!