Rozmaringos csirke diétásan

Hozzávalók 4 személyre:

8 alsó csirkecomb

1 zacskó mirelit zöldség vagy tetszés szerint répa, cukkini, karfiol...

20 dkg barnarizs (nyersen)

1 fej vöröshagyma

1 egész fej fokhagyma szeletelve

1 ág rozmaring

2-3 ek. vaj vagy kókuszzsír esetleg kacsazsír

1-5 dl. kókusztej vagy 10%-os főzőtejszín

1 dl. száraz fehér bor

só, bors ízlés szerint (ne fukarkodjunk a fűszerekkel)

Rizs elkészítése:

A barna rizst kimérjük, sózzuk és bő vízzel feltesszük főni, de alacsony lángon. 40-50 perc elteltével megnézzük megpuhult e a rizs és ha igen lezárjuk a "lángot" alatta.

Csirke elkészítése:

A csirkecombokat megsózzuk, borsozzuk majd felhevített zsiradékon pirosra sütjük őket. Kivesszük őket a serpenyőből és melegen tartjuk. A maradék zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát barnulásig pirítjuk, majd felöntjük a borral és megvárjuk, hogy a bor elpárologjon. Ezt követően visszarakjuk a combokat a serpenyőbe az ág rozmaring hozzáadásával, letakarjuk és puhulásig pároljuk alacsony lángon. Miután megpuhultak a csirkecombok kivesszük őket és melegen tartjuk, feltekerjük a hőmérsékletet és a tejszínnel dúsítva besűrítjük a mártást. Végül visszatesszük a combokat a mártásba és tálaljuk a zöldségekkel illetve párolt rizzsel.

Párolt zöldség elkészítése:

Miután mirelit zöldséget vettünk csak pár perc kell az elkészítéséhez: a vajat vagy bármilyen más zsiradékot felmelegítjük és rádobjuk a zöldséget, sózzuk, borsozzuk, készre főzzük és 5 perc után már kész is a köretünk.

Nem mirelit zöldség esetén:

A zöldségeket tetszés szerint egyforma karikára, kockára, szeletre, hasábokra vágjuk. Vajat forrósítunk majd rádobjuk a sózott, borsozott zöldségünket, kevés vizet alálocsolunk és fedő alatt puhára párolunk mindent.

Grillezett zöldség esetén pedig:

A zöldségeket fűszerezzük, sóval, borssal, majorannával, kakukkfűvel, rozmaringgal, kevés olívaolajat a kezünkbe téve a zöldségeket átmasszírozzuk a fűszeres olajos páccal és így tesszük grillre, hirtelen megsütjük a zöldségeket és kész is vagyunk-

Végül mindent egyszerre tálalunk.

Jó étvágyat!