Nyúlcomb csokis raguval, barnarizzsel
Hozzávalók 2 személyre (de inkább 4 ):
2 egész nyúl comb
2 ek. liszt
2 evőkanál olívaolaj
5-10 dkg. proscutto vagy húsos szalonna kockázva
1/2 sárgarépa
1/2 fehérrépa
1/4 zellerszár
1 egész vöröshagyma
15 dkg aszalt szilva
1/2 zacskó sótlan mogyoró
2 dl. száraz fehérbor
1 ek. paradicsompüré
2 ek. fehér ecet (10%-os)
1 ek. nyírfacukor/méz/eritrit
20 gr. édesítő nélküli étcsokoládé
rozmaring ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
só, bors
barnarizs (elkészítése 40-50 perc bő vízben megfőzve)
Hús elkészítése:
A nyúlhúst sózzuk, borsozzuk majd lisztben megforgatjuk és pirulásig sütjük őket a 2 ek. olívaolajon (csak kérget képzünk rajta és színt adunk neki).
A húst kivesszük, melegen tartjuk és a szalonnát a forró serpenyőben megsütjük. Miután zsírt eresztett a vöröshagymát apróra vágjuk és megdinszteljük a serpenyőben. A sárga, fehérrépát lereszeljük és a hagymához adjuk, majd a paradicsompürével kicsit megfuttatjuk. Ezután a zellerszárt apróra vágjuk és hozzáadjuk a lereszelt zöldségekhez illetve püréhez. Miután összesütöttük a zöldségeket, felöntjük a fehérborral és megvárjuk míg elpárolog az alkohol.(Ezt úgy állapítjuk meg, hogy már nem érezzük a bor erős illatát). Most 500 ml vízzel felöntjük a zöldségragunkat, beletesszük a nyúlcombokat, édesítőt,ecetet, kakukkfüvet,sót, borsot, rozmaringot, majd letakarva puhára főzzük őket, ez kb. 50-70 perc.
Miután a hús megfőtt, a mogyorót, aszalt szilvát, lereszelt csokoládét hozzáadjuk a raguhoz, beforraljuk és tálaljuk a rizzsel, illetve combokkal.
Jó étvágyat!