Nyúlcomb csokis raguval, barnarizzsel

Hozzávalók 2 személyre (de inkább 4 ):

2 egész nyúl comb

2 ek. liszt

2 evőkanál olívaolaj

5-10 dkg. proscutto vagy húsos szalonna kockázva

1/2 sárgarépa

1/2 fehérrépa

1/4 zellerszár

1 egész vöröshagyma

15 dkg aszalt szilva

1/2 zacskó sótlan mogyoró

2 dl. száraz fehérbor

1 ek. paradicsompüré

2 ek. fehér ecet (10%-os)

1 ek. nyírfacukor/méz/eritrit

20 gr. édesítő nélküli étcsokoládé

rozmaring ízlés szerint

kakukkfű ízlés szerint

só, bors

barnarizs (elkészítése 40-50 perc bő vízben megfőzve)

Hús elkészítése:

A nyúlhúst sózzuk, borsozzuk majd lisztben megforgatjuk és pirulásig sütjük őket a 2 ek. olívaolajon (csak kérget képzünk rajta és színt adunk neki).

A húst kivesszük, melegen tartjuk és a szalonnát a forró serpenyőben megsütjük. Miután zsírt eresztett a vöröshagymát apróra vágjuk és megdinszteljük a serpenyőben. A sárga, fehérrépát lereszeljük és a hagymához adjuk, majd a paradicsompürével kicsit megfuttatjuk. Ezután a zellerszárt apróra vágjuk és hozzáadjuk a lereszelt zöldségekhez illetve püréhez. Miután összesütöttük a zöldségeket, felöntjük a fehérborral és megvárjuk míg elpárolog az alkohol.(Ezt úgy állapítjuk meg, hogy már nem érezzük a bor erős illatát). Most 500 ml vízzel felöntjük a zöldségragunkat,  beletesszük a nyúlcombokat, édesítőt,ecetet, kakukkfüvet,sót, borsot, rozmaringot, majd letakarva puhára főzzük őket, ez kb. 50-70 perc.

Miután a hús megfőtt, a mogyorót, aszalt szilvát, lereszelt csokoládét hozzáadjuk a raguhoz, beforraljuk és tálaljuk a rizzsel, illetve combokkal.

Jó étvágyat!