Sült tarja egyszerűen, párolt zöldséggel

Hozzávalók 1 személyre:

1 szelet közepesen vastag kb. 20-25 dkg.-os sertés tarja

2 ek. olívaolaj

só, bors, fokhagyma

Körethez:

2 marék mirelit zöldség

1 ek. vaj

só, bors

Hús elkészítése:

Kloppfoljuk ki a húst fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával ízlés szerint (én mindkét oldalát egy csipet sóval és borssal majd 1-1 gerezd zúzott fokhagymával ízesítettem). A zsiradékot forrósítsuk fel, addig amíg el nem kezd füstölni. Tegyük rá óvatosan a húst és süssük először az egyik oldalát 3 percig majd fordítsuk meg és a másik oldalát 2 percig süssük, ha vastagabb a hús fordítsuk újra meg és süssük 1 percig majd fordítsuk újra meg és süssük további 1 percig. Miután a húst megsütöttük rakjuk félre egy vágódeszkára mert még állás közben is fő a hús, és a nedvek is benne maradnak így szaftos lesz az ételünk. Eközben elkészítjük a köretet.

Köret elkészítése:

A mirelit vagy friss zöldséget az 1-2 ek. vajon először megpirítjuk sózzuk, majd 1 dl vízzel leöntve és lefedve félpuhára pároljuk. Ez kb. 5-10 perc.

Végül a húst és a köretet együtt tálaljuk.

Jó étvágyat!