Csirke karahi

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg egész darabolt csirke (tetszés szerint ki csontozható)

5 ek. ghí más néven tisztított vaj (a vajat zsírjára pirítjuk, minden vizet elpárolunk róla)

8 egész paradicsom héjától megszabadítva

7 gerezd fokhagyma lereszelve

só, bors ízlés szerint

2 tk. Garam Masala

1 tk. őrölt gyömbér

1 tk. őrölt koriandermag

2 tk. őrölt római kömény

1 tk. őrölt kurkuma

1/2 csomag petrezselyem vagy friss koriander

1 tk. méz vagy nyírfacukor

Chili Peperoncini ízlés szerint

Köretnek pedig átmelegített tortillát ajánlok, de lehet rizzsel is enni.

Elkészítése:

A húst feldaraboljuk, megmossuk, megszárítjuk, sózzuk és ízlés szerint borsozzuk is. Felmelegítjük a vajat, majd a csirke minden oldalát megkapatjuk. Miután a csirke a levét kieresztette és már csak az olaj van alatta, fűszerezzük: Garam masalával, fokhagymával, korianderrel, római köménnyel, kurkumával, gyömbérrel, sóval, borssal, édesítővel.

Miután a fűszereket a csirkével együtt tovább pirítottuk hozzáadjuk a már felkockázott 8 egész paradicsomot (ha kemény a paradicsomunk adjunk hozzá 1 dl vizet, mivel nehezebben fog szafttá alakulni). A legnagyobb hőmérsékleten pirítsuk a húst és paradicsomokat időnként kevergetve illetve letakarva főzzük puhára a csirkénket.

Miután a csirkénk megfőtt, adjunk hozzá chilit vagy más erős paprikát ízlés szerint és végül szórjuk ételünk tetejét meg a felaprított korianderrel vagy petrezselyemmel. (a koriandernek üdítően kellemes ánizsos íze van, mielőtt használjuk győződjünk meg róla, hogy ki mennyire rajong az ánizsos ízért)

Végül a tortilla lapunkat olaj nélküli serpenyőben átpirítjuk és a hús mellé tálaljuk.

Jó étvágyat!