Csirke karahi
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg egész darabolt csirke (tetszés szerint ki csontozható)
5 ek. ghí más néven tisztított vaj (a vajat zsírjára pirítjuk, minden vizet elpárolunk róla)
8 egész paradicsom héjától megszabadítva
7 gerezd fokhagyma lereszelve
só, bors ízlés szerint
2 tk. Garam Masala
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. őrölt koriandermag
2 tk. őrölt római kömény
1 tk. őrölt kurkuma
1/2 csomag petrezselyem vagy friss koriander
1 tk. méz vagy nyírfacukor
Chili Peperoncini ízlés szerint
Köretnek pedig átmelegített tortillát ajánlok, de lehet rizzsel is enni.
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk, megmossuk, megszárítjuk, sózzuk és ízlés szerint borsozzuk is. Felmelegítjük a vajat, majd a csirke minden oldalát megkapatjuk. Miután a csirke a levét kieresztette és már csak az olaj van alatta, fűszerezzük: Garam masalával, fokhagymával, korianderrel, római köménnyel, kurkumával, gyömbérrel, sóval, borssal, édesítővel.
Miután a fűszereket a csirkével együtt tovább pirítottuk hozzáadjuk a már felkockázott 8 egész paradicsomot (ha kemény a paradicsomunk adjunk hozzá 1 dl vizet, mivel nehezebben fog szafttá alakulni). A legnagyobb hőmérsékleten pirítsuk a húst és paradicsomokat időnként kevergetve illetve letakarva főzzük puhára a csirkénket.
Miután a csirkénk megfőtt, adjunk hozzá chilit vagy más erős paprikát ízlés szerint és végül szórjuk ételünk tetejét meg a felaprított korianderrel vagy petrezselyemmel. (a koriandernek üdítően kellemes ánizsos íze van, mielőtt használjuk győződjünk meg róla, hogy ki mennyire rajong az ánizsos ízért)
Végül a tortilla lapunkat olaj nélküli serpenyőben átpirítjuk és a hús mellé tálaljuk.
Jó étvágyat!