Tatár beefsteak

Hozzávalók 1 személyre (bekeverve):

20 dkg frissen darált marha bélszín vagy marha felsál

1 tk. reszelt fokhagyma

2 ek. ketchup vagy paradicsompüré

1 ek. dijoni mustár

pár csepp Worchester szósz

só, bors ízlés szerint (én mindkettőből egy-egy nagy csipetet adtam)

1 ek. puha vaj vagy vajkrém

1 ek. édesnemes őrölt pirospaprika

1 tojás sárgája nyersen

2 szelet piritós

csemegének: lilahagyma, paprika, paradicsom, retek, uborka.. ami jól esik :)

A beefsteak elkészítése:

Van, aki olajban pácolja a húst, hogy puhább legyen, én ezt kihagytam.

A fűszereket és a tojás sárgáját a darált hússal összedolgozzuk, és minimum 1-2 órát állni hagyjuk a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

A bekevert húst gombóccá formázzuk a tányér közepére rakjuk majd lelapogatjuk.

A zöldségeket felvágjuk, a kenyérszeleteket megpirítjuk és a hús mellé tálaljuk, illetve egy kevés vajat még tehetünk a forró pirítósokra, mennyei finom!

 

Jó étvágyat!