Tatár beefsteak
Hozzávalók 1 személyre (bekeverve):
20 dkg frissen darált marha bélszín vagy marha felsál
1 tk. reszelt fokhagyma
2 ek. ketchup vagy paradicsompüré
1 ek. dijoni mustár
pár csepp Worchester szósz
só, bors ízlés szerint (én mindkettőből egy-egy nagy csipetet adtam)
1 ek. puha vaj vagy vajkrém
1 ek. édesnemes őrölt pirospaprika
1 tojás sárgája nyersen
2 szelet piritós
csemegének: lilahagyma, paprika, paradicsom, retek, uborka.. ami jól esik :)
A beefsteak elkészítése:
Van, aki olajban pácolja a húst, hogy puhább legyen, én ezt kihagytam.
A fűszereket és a tojás sárgáját a darált hússal összedolgozzuk, és minimum 1-2 órát állni hagyjuk a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
A bekevert húst gombóccá formázzuk a tányér közepére rakjuk majd lelapogatjuk.
A zöldségeket felvágjuk, a kenyérszeleteket megpirítjuk és a hús mellé tálaljuk, illetve egy kevés vajat még tehetünk a forró pirítósokra, mennyei finom!
Jó étvágyat!