Ananászos csirke lightosan
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg csirkemell vékony 2x2 centi széles darabokra vágva
1 ek. kókuszzsír
só, bors ízlés szerint
1 marék darabolt konzerv ananász
1 dl ananászlé a konzervből
1-1 teáskanál keményítő
2 ek. víz
1 ek. paradicsompüré
1 ek. eritrit/méz/nyírfacukor/rizsszirup
1 ek. ecet
1 csésze basmati rizs
Hús elkészítése:
A csirkemellet felvágjuk, a fent leírtak szerint majd sózzuk, borsozzuk és a keményítővel (1 tk. keményítőt 1 ek. vízzel elkeverjük) összekeverve állni hagyjuk 10 percet.
Miután a hús pácolódott, a zsiradékot felmelegítjük és a húst fehéredésig megpirítjuk rajta, Miután a csirke megpirult hozzáadjuk a paradicsompürét, édesítőt, ananászt és annak levét majd elkeverjük és megnézzük mennyire szaftos. Ezután ha túl száraznak vagy sűrűnek ítélnénk húzzuk fel 2 dl vízzel, majd forraljuk fel és sűrítsük be keményítővel, amennyiben szükségesnek érezzük. A keményítőt ebben az esetben szintén 1 tk. keményítőt 1 ek. vízzel elkeverve adjuk a húshoz és forraljuk be, DE csak pár pillanat erejéig különben a hűtőben ha marad "bepisil" a szaftunk.
Rizs elkészítése:
1 csészényi Basmati rizst kimérünk és a lábasba rakjuk zsiradék nélkül, sózzuk majd pontosan 1,8x-os vízzel felöntjük, letakarjuk és a legkisebb lángon 15-20 percig pároljuk.
Végül a húst a rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!