Töltött padlizsán hús nélkül

Hozzávalók 4-6 személyre:

2 egész padlizsán

3 ek. kókuszzsír

1 Hajdú grill sajt

1 fej vöröshagyma

15 dkg sajt lereszelve

1 konzerv vagy 4-5 friss hámozott paradicsom leturmixolva

1 marék zöldbab

10 dkg laska gomba

1 tojás sárgája

2 dl tejszín

só, bors, oregánó, bazsalikom

Elkészítése:

A padlizsánokat ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd a zsiradékon barnulásig pirítjuk egy serpenyőben a padlizsánok vágott felületét. Miután megpirult sütőbe tesszük és 20-25 percig sütjük 180 °-on.

Miután megsült a padlizsán, kihűtjük és belsejét kanállal kivájjuk. Egy serpenyőbe  felmelegítjük a maradék 1 ek. zsiradékot és az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajta. Miután a hagyma üvegesre pirult hozzáadjuk a felvágott gombát, zöldbabot, padlizsán belsejét, sózzuk és és puhára pároljuk.

Miután a zöldségeink megpuhultak, összeturmixoljuk a paradicsomokat, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval és a zöldségekhez öntjük. A paradicsomos léhez adjuk a felkockázott Hajdú grill sajtot és kicsit félrerakjuk.

A padlizsánokat elővesszük, tepsibe rakosgatjuk egymás mellé majd megtöltjük a paradicsomos zöldségekkel illetve sajttal. A tejszínt a tojássárgájával és sóval összekeverjük és a töltelékre locsoljuk szépen elosztva. Utolsó mozzanatként a lereszelt sajtot a tetejére szórjuk és kb. 30 percig 160°-on pirulásig sütjük.

Jó étvágyat!