Töltött padlizsán hús nélkül
Hozzávalók 4-6 személyre:
2 egész padlizsán
3 ek. kókuszzsír
1 Hajdú grill sajt
1 fej vöröshagyma
15 dkg sajt lereszelve
1 konzerv vagy 4-5 friss hámozott paradicsom leturmixolva
1 marék zöldbab
10 dkg laska gomba
1 tojás sárgája
2 dl tejszín
só, bors, oregánó, bazsalikom
Elkészítése:
A padlizsánokat ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd a zsiradékon barnulásig pirítjuk egy serpenyőben a padlizsánok vágott felületét. Miután megpirult sütőbe tesszük és 20-25 percig sütjük 180 °-on.
Miután megsült a padlizsán, kihűtjük és belsejét kanállal kivájjuk. Egy serpenyőbe felmelegítjük a maradék 1 ek. zsiradékot és az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajta. Miután a hagyma üvegesre pirult hozzáadjuk a felvágott gombát, zöldbabot, padlizsán belsejét, sózzuk és és puhára pároljuk.
Miután a zöldségeink megpuhultak, összeturmixoljuk a paradicsomokat, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval és a zöldségekhez öntjük. A paradicsomos léhez adjuk a felkockázott Hajdú grill sajtot és kicsit félrerakjuk.
A padlizsánokat elővesszük, tepsibe rakosgatjuk egymás mellé majd megtöltjük a paradicsomos zöldségekkel illetve sajttal. A tejszínt a tojássárgájával és sóval összekeverjük és a töltelékre locsoljuk szépen elosztva. Utolsó mozzanatként a lereszelt sajtot a tetejére szórjuk és kb. 30 percig 160°-on pirulásig sütjük.
Jó étvágyat!