Csokis Brownie
Hozzávalók 26 cm-es tortaformába:
25 dkg cukrozatlan étcsokoládé
10 dkg. vaj
4 egész tojás
15 dkg. eritrit, nyírfacukor vagy cukor
10 dkg. liszt
1 csomag vaníliáscukor
Elkészítése:
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel a vajjal, hagyjuk kihűlni. Ezt követően egy tálba verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, vaníliáscukrot, a kihűlt csokoládét és szitáljuk hozzá apránként a lisztet.
Kenjük ki vajjal a tortaformánkat, béleljük ki sütőpapírral az alját és öntsük bele a csokoládémasszánkat.
Melegítsük elő a sütőt 180°-ra, rakjuk be a tésztánkat és 20 percig vagy amíg a teteje meg nem szilárdul süssük meg.
Tanács: azért kell csak 20 percig sütni vagy kevesebb ideig, mert a lényege, hogy belül kicsit folyósabb, lágyabb maradjon de süljön azért meg. Nálam villanysütő van így én nem 20 percig, hanem csak 15 percig sütöttem a tésztát.
Aki igazán Gourmet szeretne lenni, vaníliafagylalttal illetve meggymártással egye.
Jó étvágyat!