Csokis Brownie

Hozzávalók 26 cm-es tortaformába:

25 dkg cukrozatlan étcsokoládé

10 dkg. vaj

4 egész tojás

15 dkg. eritrit, nyírfacukor vagy cukor

10 dkg. liszt

1 csomag vaníliáscukor

Elkészítése:

A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel a vajjal, hagyjuk kihűlni. Ezt követően egy tálba verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, vaníliáscukrot, a kihűlt csokoládét és szitáljuk hozzá apránként a lisztet.

Kenjük ki vajjal a tortaformánkat, béleljük ki sütőpapírral az alját és öntsük bele a csokoládémasszánkat.

Melegítsük elő a sütőt 180°-ra, rakjuk be a tésztánkat és 20 percig vagy amíg a teteje meg nem szilárdul süssük meg.

Tanács: azért kell csak 20 percig sütni vagy kevesebb ideig, mert a lényege, hogy belül kicsit folyósabb, lágyabb maradjon de süljön azért meg. Nálam villanysütő van így én nem 20 percig, hanem csak 15 percig sütöttem a tésztát.

Aki igazán Gourmet szeretne lenni, vaníliafagylalttal illetve meggymártással egye.

Jó étvágyat!