Csirke rizzsel és tárkonymártással
Hozzávalók 6 személyre:
1 egész grill csirke vagy sóágyon sült csirke (korábban már leírtam a receptjét)
1 nagy fej vöröshagyma szálakra vágva
25 dkg apróra vágott húsos szalonna
2 dl tejszín
1/2 csomag szárított tárkony
2 ek. tárkonyos ecet
1 ek.méz
só, bors, fokhagyma ízlés szerint
1 csésze Kambodzsai rizs
Rizs elkészítése:
1 csésze rizst öntsük lapos lábasba majd 1 és 3/4- szeres mennyiségű vízzel öntsük fel, sózzuk majd legalacsonyabb lángon 15-20 percig pároljuk készre.
Mártás elkészítése:
Az apróra vágott húsos füstölt szalonnát megpirítjuk majd a hagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a mézet, tejszínt, fűszereket és addig forraljuk amíg be nem sűrűsödik. Kóstoljuk meg ha kell még ízesítsük.
A csirkét a párolt rizzsel, mártással tálaljuk.
Jó étvágyat!