Csirke rizzsel és tárkonymártással

Hozzávalók 6 személyre:

1 egész grill csirke vagy sóágyon sült csirke (korábban már leírtam a receptjét)

1 nagy fej vöröshagyma szálakra vágva

25 dkg apróra vágott húsos szalonna

2 dl tejszín

1/2 csomag szárított tárkony

2 ek. tárkonyos ecet

1 ek.méz

só, bors, fokhagyma ízlés szerint

1 csésze Kambodzsai rizs

Rizs elkészítése:

1 csésze rizst öntsük lapos lábasba majd 1 és 3/4- szeres mennyiségű vízzel öntsük fel, sózzuk majd legalacsonyabb lángon 15-20 percig pároljuk készre.

Mártás elkészítése:

Az apróra vágott húsos füstölt szalonnát megpirítjuk majd a hagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a mézet, tejszínt, fűszereket és addig forraljuk amíg be nem sűrűsödik. Kóstoljuk meg ha kell még ízesítsük.

A csirkét a párolt rizzsel, mártással tálaljuk.

Jó étvágyat!